Публикации в онлайн медии твърдят, че неотдавнашното интервю на премиера

...
Публикации в онлайн медии твърдят, че неотдавнашното интервю на премиера
Коментари Харесай

Проверка: Платена публикация ли е интервюто на Кирил Петков за Таймс

Публикации в онлайн медии настояват, че неотдавнашното изявление на премиера в оставка Кирил Петков за английския вестник "Таймс " е платена обява

"Интервюто на Петков пред "Таймс " е платена обява, кой я платил? ", "Платено ли е изявлението на Кирил Петков пред "The Times " и кой е дал парите? " са заглавията на въпросните изявления (може да бъдат прочетени, и ). Те се базират на "Ах, тези медии " – онлайн медиен план с мнения и изявленията.

Твърдение: Интервю на Кирил Петков за в. "Таймс " е платена обява

Проверка на сподели, че изказванието за платеното изявление в "Таймс " не е оповестено на уеб страницата на "Ах, тези медии ", а единствено във Facebook профила на медията.

"Никой обаче не се сети да повдигне въпроса кой е платил тази явно ПЛАТЕНА обява " – се отбелязва в обявата във Facebook.

Какво демонстрира инспекцията

В онлайн обявата на изявлението с Кирил Петков от 26 юли т.г. в авторитетния английски ежедневник не е посочено обявата да е платена, както изискват журналистическите стандарти.

В отговор на питане дали изявлението е платено от Министерския съвет, от Кирил Петков или от някой различен, редактор от вестник "Таймс " изрично отхвърли обявата да е платена.



"Не публикуваме платено наличие от подобен вид ", уточни той пред БНР.

Заключение

Твърдението, че неотдавнашното изявление на Кирил Петков пред английския в. "Таймс " е платена обява, е НЕВЯРНО. Статията на уеб страницата на изданието не е означена като платена, а редактор от вестника изрично отхвърли пред БНР опцията изявлението да е платено наличие.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР