Публикации на австралийски медии, публикувани на техните страници във Фейсбук

...
Публикации на австралийски медии, публикувани на техните страници във Фейсбук
Коментари Харесай

Фейсбук тръгна на война с Австралия - заради пари за новини

Публикации на австралийски медии, оповестени на техните страници във Facebook (Facebook), бяха отстранени от администрацията на платформата, съобщи БГНЕС.
Потребителите на обществени мрежи в Австралия откриха, че всички изявления на локални новинарски компании, телевизионни канали и вестници са изцяло отстранени от формалните медийни страници във Facebook и се появява известие за неточност при опит за шерване на новините, оповестени на уеб страницата. " В отговор на оферти от Австралия нов закон за договаряния за медиите, Facebook ще ограничи потребителите в Австралия да споделят или да гледат австралийски и интернационалните новинарски наличия. За страдание този закон има за цел да накаже Facebook, като го накара да заплати за наличие, което ние не сме желали ", написа Уилям Ийстън, ръководещ шеф на Facebook за Австралия и Нова Зеландия в своя блог.
 На 17 години - Facebook няма желание да отстъпва На 17 години - Facebook няма желание да отстъпва
Според много скептични прогнози, Facebook (Facebook) скоро ще претърпи провал. Но макар тях през днешния ден изобретението на Марк Зукърбърг навършв...
Ийстън отбелязва, че откакто законът влезе в действие, той ще сътвори условия, при които държавното управление на страната ще реши кой и какви съглашения подписва, както и да дефинира кой и какъв брой заплаща. " В такава среда Facebook ще даде приоритет на вложенията в други страни ", акцентира той, добавяйки, че опцията за издание и шерване на връзки към вести към австралийски медии ще бъде лимитирана за консуматори по целия свят.
Австралийският министър на връзките Пол Флетчър съобщи, че австралийското държавно управление няма да отстъпи от решението си да одобри кодекс за договаряния за медиите, макар решението на Facebook. " Ако вършиме бизнес в Австралия, би трябвало да се справите със законите на Австралия ", сподели той в изявление за ABC Broadcasting Corporation.
Главният финансист на страната Джош Фрайденберг съобщи, че продължава " градивни полемики с създателя на Facebook Марк Зукърбърг ". Той повдига няколко въпроса по отношение на кода за договаряния за медиите и ние се съгласихме да продължим диалога и да се опитаме да намерим излаз ", написа Фрейденберг в Туитър.
През лятото на 2020 година австралийското държавно управление разгласи нуждата от приемане на нов кодекс за държание, който е наложителен за всички играчи на националния медиен пазар. Властите упорстват, че цифровите платформи като Google (Google) и Facebook са се трансформирали в " неизбежни търговски сътрудници за австралийските новинарски и медийни компании ", което им дава конкурентно преимущество и дисбаланс на медийния пазар. За да се преодолее този дисбаланс, е създаден обвързващ кодекс за ръководство на комерсиалните връзки сред цифровите платформи и медиите.
 Дахер Ламот: Реално Facebook и Туитър нямат конкуренция, само че отговорни сме и ние Дахер Ламот: Реално Facebook и Туитър нямат конкуренция, само че отговорни сме и ние
" Решението е конкуренция. Състезанието. Демокрацията е нищо друго, с изключение на платформа, която би трябвало да подсигурява лоялна конкуренция....
Предвижда се кодексът да контролира региона на обмена на данни, изискванията за модериране на вести и образуване на рейтинги, както и процедурата за обезпечаване на доходи и шерване на доходи от издание на вести. Ще бъдат основани механизми за разрешаване на разногласия сред пазарни субекти и наказване на несъблюдение на контракти.
На 12 февруари Комисията по икономическо право на Сената на Австралия показа медийния кодекс на федералния парламент на страната, като предложи той да бъде признат без промени. Предвиждаше се разглеждането на законопроекта да стартира на 16 февруари, само че основният финансист на страната Джош Фрайденберг съобщи, че ще се организира малко по-късно, защото " държавното управление се съгласи да направи някои механически промени след договаряния с ръководителите на Facebook и Google ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР