Публиката посрещна с подчертан интерес премиерата на В полите на

...
Публиката посрещна с подчертан интерес премиерата на В полите на
Коментари Харесай

Публиката посрещна с подчертан интерес премиерата на „В полите на Витоша” в Ловеч

Публиката посрещна с емфатичен интерес премиерата на „ В полите на Витоша ” от Пейо Яворов, която се състоя на 12 декември 2022 година на сцената на Драматичен спектакъл – Ловеч.

Съставът бе изпратен с продължителни и заслужени овации от публиката. Кметът Корнелия Маринова също приветства изпълнителите, от нейно име бяха поднесени цветя и приветствен адрес. В него се споделя: „ Нека особено благодарим на режисьора Крис Шарков, който за повторно съживява класиката на нашата сцена. Неговият възторг се е предал на всички артисти, наши и гостуващи, както и на останалия креативен и механически екип. Известно е, че театърът е висше изкуство, което в най-хубавите си мостри е призвано да издига равнището на публиката. Но дружно с това театърът е изкуство на другарството, партньорството и колегиалността. Ако в колектива няма този дух на партньорство, то и на сцената липсва магията на театъра. Благодарим Ви, че усетихме тази магия. “

Крис Шарков  е прочут в Ловеч с неговата сполучлива „ Мяра за мяра “ по Шекспир, която имаше премиера на 7 ноември 2021 година Младият  режисьор е със постоянен престиж на българската театрална сцена, той постоянно търси актуален метод към класическите текстове. Така е и този път – Крис Шарков осъвременява нещастието на Яворов като внася в нея значимия през днешния ден коректив на медиите и изследва по какъв начин те деформират връзките в политиката и обществото.

В основните функции на Мила и Христофоров  са Боряна Бабанова и Неделин Найденов. В останалите функции са Петко Венелинов, Елица Костова, Георги Грозев, Дейвид Тумбарков, Явор Костов – Яша и Аделина Петрова.

Сценографията и костюмите са на Кирил Наумов, музика Емилиян Гацов-Елби, плакатът е дело на графичния дизайнер и фотограф Драгомир Димчев.

На 13 декември, вторник, спектакълът гостува на столична сцена на НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов ” с начален час 19.00 ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР