Публиката на Малмьо има нов любимец и това е 23-годишният

...
Публиката на Малмьо има нов любимец и това е 23-годишният
Коментари Харесай

Нападател на Малмьо: Сбъднах една мечта

Публиката на Малмьо има нов любим и това е 23-годишният сръбски нападател Велко Бирманчевич. Играчът бе с основна роля при успеха над Лудогорец с 2:0 нощес в първи мач от плейофния кръг за влизане в групите на Шампионска лига.
Бирманчевич откри резултата с прекрасен удар от дъгата пред наказателното поле и бе непрекъсната опасност за вратата на Лудогорец, а през второто полувреме публиката на Малмьо стартира да скандира името на младия сърбин, артикул на школата на Партизан Белград.

"Всяко дете, когато стартира да играе футбол, мечтае да премине в огромен клуб и последователите да скандират името му. И аз съумях да преживея това и то по време на значим мач, в плейоф за Шампионска лига. Това е сбъдната фантазия. Много съм благополучен, че имам поддръжката на последователите и поддръжката на клуба и съотборниците. Не мога да опиша какъв брой съм благополучен да усещам поддръжката на почитателите ", сподели Велко Бирманчевич след мача.

Сърбинът мина в Малмьо от сръбския Чукарички през март тази година за 1 милион евро и към този момент има девет гола на сметката си за шведския отбор.

Експерти му предсказват блестящо бъдеще и пресмятат, че с представянето си към този момент е нараснал цената си десетократно.

Ласкаво за своя съотборник се изрече и халфът на Малмьо Оскар Левицки, който асистира за попадението на Бирманчевич.

"Бирмата има нещо особено, което не се вижда постоянно в шведския футбол. Той е доста атлетичен, бърз и тича доста. Много е добър в обстановки един на един и има качества, с които умее да взема решение мачове. Вече се приспособява в тима и всички го одобряват доста добре ", сподели Левицки.

Старши треньорът на Малмьо Йон Дал Томасон има вяра, че Бирманчевич има качества да играе в някое от водещите шампионати.

"Със сигурност той е класен състезател. Имаше компликации, когато дойде, тук, само че това е обикновено, когато се преместиш в нова страна ", сподели Томасон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР