Публичното обсъждане на проекта за бюджет на община Вършец за

...
Публичното обсъждане на проекта за бюджет на община Вършец за
Коментари Харесай

Община Вършец се похвали с балансиран и реалистичен бюджет

Публичното разискване на плана за бюджет на община Вършец за 2018 година се организира през днешния ден в конферентната зала на СПА хотел „ Съни Гардън”.
На представянето и разискването на бюджета участваха кметът на общината инж. Иван Лазаров, ръководителят на общинския съвет инж. Анатоли Димитров, зам.-кметът Петър Стефанов, секретарят на общината инж. Даниела Тодорова, общински съветници, чиновници от общинска администрация, представители на неправителствени организации.
Кметът на общината инж. Иван Лазаров направи мултимедийна презентация на проектобюджета, в която бе показана рамката на бюджета, капиталовата стратегия на общината, плановете, финансирани по Европейски стратегии, по които общината работи и план-сметка за консумиране на средствата от туристическия налог. Според кмета на общината Бюджет 2018 е един добре уравновесен, реален и осъществим бюджет.
Основните цели, които общинската администрация си слага са: запазванe размера и повишение качеството на обществените услуги, предоставяни от общината; опазване равнището на действие на всички действия, финансирани от бюджета на община Вършец през 2018 г.; повишение събираемостта на вземанията и оптимизация на разходите; опазване размерите на локалните налози и такси; развиване на обществената и частна общинска собственост; икономическо развиване на общината и увеличение на заетостта; оптимално асимилиране на всички средства, извоювани от общината по утвърдени планове.
Общият размер на плана за Бюджет 2018 година на община Вършец по приходната и разходната му част е в размер на 7 418 941 лева, в т.ч.за локални действия – 3 770 483 лева и за делегирани от страната действия – 3 648 458 лева
През 2018 година не се планува увеличение на таксата за битови боклуци. Ръководството на общината към този момент шеста година прави всичко допустимо за опазване на таксата, като за задачата активността се дофинансира от общинския бюджет. За 2018 година е отделена най-голямата до момента сума за дофинансиране, в размер на 320 000 лв., което за дребна община като нашата е съвсем непостижимо, показа кметът Лазаров.
Инвестиционната стратегия на общината за 2018 година е много амбициозна и е на стойност 1 667 696 лева, при 549 552 лева за 2017 година
В финансовите разноски са включени строителство и ремонт на улици, тротоари и замяна на водопроводи. По планове, финансирани от Фонд „ Земеделие “, Постановление на Министерски съвет № 260 от 24.11.2017 година и лични средства, ще бъдат ремонтирани общо 20 улици в разнообразни региони на града.
Планираната сума от туристически налог за 2018 година е 40 000 лв..
Очаква се средствата по плановете, за които Общината подписа контракти и ще извършва през 2018 година по Европейски стратегии да са в размер на 3 290 494 лева
Бюджетът за 2018 година ще бъде импортиран за разглеждане и дефинитивно одобряване от общинския съвет в края на месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР