Публичните предприятия от отбранителната индустрия на България няма да имат

...
Публичните предприятия от отбранителната индустрия на България няма да имат
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Отбранителната индустрия няма да произвежда оръжия и боеприпаси за Украйна

Публичните предприятия от отбранителната промишленост на България няма да имат отношение към помощта към Украйна в тази област. Нито едно от тях няма да създава специфична продукция, която да бъде дадена като помощ за Украйна, съобщи служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на блицконтрола в отрасловата парламентарна комисия, представен от Българска телеграфна агенция.

Помощта, която ще окажем на Украйна, няма общо с българската (отбранителна - бел. реп.) промишленост, тя няма да взе участие в производството на муниции или каквото и да е ново произвеждане, ориентирано натам, акцентира министърът. Той посочи, че става дума за разбор на Министерството на защитата, въз основата на запасите, с които се разполага, и какво може да се отдели, без да бъде застрашена боеспособността на армията и опцията й да отбрани страната и това да бъде съобразено със декларираните потребности от Украйна.

Министърът сподели, че не може да разяснява каква е цената на помощта, като уточни, че такава информация може да бъде потърсена от министъра на защитата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР