Публичните лични данни в Булстат ще бъдат намалени. Това прие

...
Публичните лични данни в Булстат ще бъдат намалени. Това прие
Коментари Харесай

Парламентът реши да намали публичните лични данни в Булстат

Публичните персонални данни в Булстат ще бъдат понижени. Това одобри на второ четене Народното събрание с измененията в закона за регистъра.

С дефинитивно признатите промени се планува задължението за Агенцията по вписванията да обезпечи техническото използване на законодателните промени, а на вписаните лица се вменява отговорността да заявят адрес за преписка, когато подобен не е посочен, както и да разгласят интернет страница, в случай че имат такава.

Вносителите от ръководещата коалиция обърнаха внимание, че се основава нормативна основа за възстановяване отбраната от откриване и разпространяване на персонални данни.

От ГЕРБ още веднъж сложиха въпроса дали е имало приключване на данни от Булстат при започване на годината.

Правосъдният министър Надежда Йорданова още веднъж акцентира: „ Теч на персонални данни няма “. И изясни, че след смяната на кодовете от 4 януари, чиято цел е скриване на ЕГН-тата на лицата, регистрирани по Булстат, някои спомагателни данни се оказали забележими. Това е наложило и законодателната смяна.

„ Да сътвори законови гаранции за това, щото хората със свободни специалности, вписани в указател Булстат, публиката да вижда тези данни, които са съразмерно нужни, с цел да се подсигурява сигурността на комерсиалния оборот. “

От „ Възраждане “ обаче желаеха отговори по какъв начин ще бъдат предпазени масивите от информация и за какво това не е записано в закона.

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов посочи, че този надзор е заложен в настоящи наредби.

„ Моята задача, като виновен за тяхното използване, е да ревизираме в министерството по какъв начин те се съблюдават и да привеждаме регистрите в сходство с тях. “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР