Публичните изпълнители от офиса на НАП Плевен събраха близо 1,5

...
Публичните изпълнители от офиса на НАП Плевен събраха близо 1,5
Коментари Харесай

Офисът на НАП-Плевен събра близо 1,5 млн. лева просрочени задължения от получатели на обществен ресурс

Публичните реализатори от офиса на Национална агенция за приходите Плевен събраха близо 1,5 млн. лева просрочени отговорности от получателите на публичен запас за първите седем месеца на годината. Почти половин млн. лева от отговорностите са импортирани след натрапен запор, а към 1 млн. лева са платени непринудено. С цел повишение на събираемостта на обществените отговорности на лица – реализатори по контракти предоставени от разпоредители с бюджетни средства и по планове по оперативни стратегии от Европейски фондове, Национална агенция за приходите получава информация за идни заплащания от страната към частни субекти посредством автоматизирана осведомителна система „ РМС Плащания “.

Системата изисква преди всяко заплащане от държавен или общински орган към реализатор на социална поръчка или различен адресат на публични запаси, да се ревизира дали сдружението има неплатени налози, осигуровки или други обществени отговорности. Ако бъдат открити такива, обществените реализатори на Национална агенция за приходите могат да употребяват цялата или част от сумата на публичния запас, с цел да бъдат погасени задълженията на задължените лица към бюджета.

При известяван на приходната администрация и в случаи на непогасени обществени отговорности, Агенцията постанова навреме обезпечителни ограничения, с приоритет върху вземанията по съответните подписани контракти.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР