Публичните изпълнители от офис на НАП-Враца и през това лято

...
Публичните изпълнители от офис на НАП-Враца и през това лято
Коментари Харесай

Данъчни събраха близо 6 милиона лева от просрочени задължения във Врачанско

Публичните реализатори от офис на НАП-Враца и през това лято посещават търговски обекти и изземат парите от касите на длъжници, които не заплащат непринудено отговорностите си към бюджета и отхвърлят контакт с Национална агенция за приходите.
Събраните през първото полугодие просрочени данъчни и осигурителни отговорности от длъжници на територията на област Враца, след подхванати дейности от обществени реализатори са в размер на 5,8 млн.лв.
Проведени са 120 срещи със задължени лица и над 300 диалози по телефона. От началото на годината 17 компании на територията на офис Враца са получили позволение за неотложни заплащания, което разрешава на компаниите да употребяват за активността си част от постъпващите по запорираните им сметки суми, а останалата част отива за погасяване на отговорностите им към бюджета.
За първото шестмесечие на 2018 година са наложени и 27 обезпечителни ограничения от типа „ забрана “ и „ запор на движими движимости и МПС “, благосъстоятелност на длъжници /МПС, земеделска техника, машини и др./.

През интервала са извършени 16 търгове на активи на длъжници, в резултат на които в хазната са постъпили 588 хил.лв. В общата сума влизат доходи от продажби на поземлени парцели, движими движимости, моторни транспортни средства и други Изземването на движимо и недвижимо имущество и продажба посредством търг е последна мярка, която Национална агенция за приходите ползва към длъжниците си. От Национална агенция за приходите поучават хората и компаниите с краткотрайни усложнения при заплащане на отговорностите си, да потърсят контакт с обществените реализатори на организацията, с цел да бъде открит метод за тяхното разсрочване и да се избегне налагането на насилствени ограничения за събиране.
Така също да не не помнят да ревизират дали са платили отговорностите си към страната, с цел да не се окажат с блокирани банкови сметки и да изпаднат в неспособност на картови разплащания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР