Публичните данните какъв въздух дишат столичани, които можеха да се

...
Публичните данните какъв въздух дишат столичани, които можеха да се
Коментари Харесай

Данните на Столична община за мръсния въздух вече не са достъпни

Публичните данните какъв въздух дишат столичани, които можеха да се наблюдават в действително време на уеб страницата на Столична община в петък са недостъпни.

Това се случва откакто дни по-рано стана ясно, че има превишение на равнищата с финни прахови частици.

Към момента не е ясно дали казусът е механически или достъпът е спрян поради информациите в медиите за замърсяването на въздуха. Проблемът беше, че на уеб страницата на Столична община се дават данни в действително време, само че дали има замърсяване се регистрира среднодневната норма.

С цел да бъде оптимално открита към жителите столичния кмет Йорданка Фандъкова преди време подреди на уеб страницата на Столичната община да се виждат стойности на замърсяванетона въздуха в действително време, с цел да могат столичани да вземат превантивни меркипри нужда. Например да не пускат децата си на открито, да не проветряват тъкмо в тези часове и така нататък

В момента информация за въздуха е налична на уеб страницата на изпълнителната организация по околна среда, само че там бюлетините се разгласяват с ден забавяне.

На уеб страницата airsofia.info обаче от месец май с помощта на ентусиазма на двама българи замърсяването в София се следи с създадена от тях система.

Министърът на екологията Нено Димов дефинира превишението на равнищата на замърсяване в сряда като " кратковременен пик ".

София е европейската столица с най-мръсен въздух, а България беше наказана от Европейския съд поради редовно замърсяване на въздуха с финни прахови частици. В момента неправителствени организации съдят Столична община поради казуса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР