„Публични данни потвърждават част от твърденията на Светослав Илчовски пред

...
„Публични данни потвърждават част от твърденията на Светослав Илчовски пред
Коментари Харесай

Калоян Янков: Борисов и управлението му потъват. Хората могат да дишат спокойно

„ Публични данни удостоверяват част от изказванията на Светослав Илчовски пред краткотрайната комисия по проверка на ръководството на ГЕРБ “, сподели той пред Свободна Европа. От думите му излиза наяве, че Илчовски е подал един писмен сигнал в комисията за проверка на ръководството на ГЕРБ. Това е станало в деня на неговото чуване.

„ Аз направих засичане по обществените данни от проспекта на “Градус” за общественото предложение на акции от 2018 година В доклада за 2017 година те имат към 90 млн. лв. доходи от продажба на зърно или аграрни артикули. Предишната година имат две трети по-малко - към 30 млн. Т.е. за една година те са нараснали оборота си тройно. В това отношение можем да кажем, че има огромна възможност сигналът на господин Илчовски да е правилен. Вдигането на обороти с три пъти е сигнал в това отношение. Но в неговия сигнал имаше и други застъпени тематики. Той самият сподели, че трябвало да заплаща рекет по седем-осемстотин хиляди лв. годишно “, уточни Янков.

„ ГЕРБ, макар че заявява поддръжка за комисията, в действителност от самото начало се опитваше да осуети нейната работа… Човекът, който изслушвахме и по този метод не му се даде опция да седи удобно и да каже каквото желае. Освен това, на предходното съвещание на комисията, депутатът Мануил Манов пристигна задъхан, седна на своето място и един час не спря да приказва и да боботи. Т.е., те просто желаеха да блокират работата на комисията, да основат безпорядък. И в полза на истината, ненапълно съумяха “, посочи депутатът от „ Демократична България “.

По мотив данните, че в качеството си на министър председател Борисов е лобирал пред турските управляващи за експорт на продукция на съответна компания, Янков сподели, че „ това е услуга на някого, която се връща за България по някакъв метод “.

„ Няма безвъзмезден обяд. Когато се обадиш, с цел да създадат услуга на твой другар, очакваш, че някой ден ще се обадят на теб и ще ти се каже: ето, ние ти направихме тази услуга, ти би трябвало да направиш нещо за нас. Дали ще ни върнеш някой дезертьор, някое лице, което турските управляващи преследват, или нещо друго, не знаем какво е станало “, сподели Янков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР