Публична тайна, е че тази министри не са на Борисов.

...
Публична тайна, е че тази министри не са на Борисов.
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП в спор чии са тримата министри

" Публична загадка, е че тази министри не са на Борисов. Публичното мнение е, че това са министри на Пеевски. Смятам обаче, че министрите нямат виновност. Борисов за следващ път унищожава хора към себе си, поради личните си решения. Виждали сме по какъв начин министри стават зам.-министри, министри биват уволнявани през годините, само че всичко остава постарому. Единствено и единствено Борисов носи отговорност и този път няма да излезе изсъхнал от водата ", уточни депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков пред Българска национална телевизия.
Той попита за какво оставките не са били дадени когато един млад мъж бе пребит преди дни до колоните на Министерски съвет, когато едни 700 млн. лв. от налози в хазарта се оказаха изчезнали (бел.ред. - първото обвиняване против Васил Божков). " А оставка се дава в този момент. Борисов е подготвен да се отхвърли от всички, в това число от сътрудниците си. Борисов прави обезверен ход да избави себе си ", сподели Божанков.
Премиерът изиска и ще получи оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов
Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова настоя, че е извънредно време да се постави точка на мантрата, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ръководят дружно. И това е видно от поисканите оставки.
" През всичките тези години, само ГЕРБ не е управлявало с Движение за права и свободи и тези оставки са факт и са поискани от министър-председателя. Никога не сме управлявали в името на един човек, нито някой подмолно ни е диктувал от Движение за права и свободи кой ще ни е министър и какви решение ще се взимат ", съобщи тя.
Атанасова призна, че ГЕРБ очевидно имат проблеми в връзката с хората. Но и хората не е сигурна, че желаят да чуят към този момент който и да е било.
" Хората, които опаковат Борисов и Гешев, би трябвало да знаят какви са законните способи за избор в Изпълнителната власт и в самостоятелната Съдебна власт. Не разбирам за какво се лепят етикети, че някой желае от нещо да се избави. По-важното е какво следва за страната - тежка зима, разгръщане на пандемията, следва икономическа рецесия. Ще е ясно какво е решението на съдружния съвет, мандатът е на ГЕРБ и само той може да прави промени в кабинета ", безапелационна бе тя.
Нинова: Истинската ръководеща коалиция ГЕРБ- Движение за права и свободи се разпада
 
" Вотът на съмнение е гласът на хората в Народното събрание, пети подред, втори на тематика корупция. Скандалите - " Суджукгейт ", " Апартаментгейт ", " Ало, Банов ", не понижават. Вотът не е елементарна математика, мотив е да кажем всичко това, което хората желаят да чуят. Мотивите са ясни ", разяснява още Божанков и уточни, че в този момент следва най-трудното - промени във всяка една система.
" Промяна е нужна, в това число и вътре в Българска социалистическа партия. Искаме предварителни избори, с цел да възстановим демократичния ред в страната ", настоя той.
" При всички положения ние чуваме гласа на хората, виждаме, че към този момент дни наред те стачкуват, решение ще има идната седмица, когато стане ясно по какъв начин ще бъде предпазен българският интерес със средствата от Европа ", заключи депутатът от ГЕРБ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР