Публична тайна е, че Комисията по хазарта, поне така е

...
Публична тайна е, че Комисията по хазарта, поне така е
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Комисията по хазарта е пробита

Публична загадка е, че Комисията по хазарта, най-малко по този начин е публичното мнение, е съществено пробита в интерес на един главен състезател в хазартния отрасъл. Това сподели зам.-председателят на Народното събрание и вносител на последните промени в Закона за хазарта Валери Симеонов пред публицисти в Народното събрание. Коментарът му е във връзка днешната акция на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и Държавната финансова ревизия в Комисията. Засега не е ясно за какви нарушавания се търсят доказателства, написа economic.bg.

Председател на Комисията по
хазарта (ДКХ) от края на април 2019 година е Александър Георгиев. Той размени Мария Филипова, която оглавяваше ДКХ от началото на 2018 година В момента 34-годишната Филипова е зам.-председател в КФН с сектор „ Надзор на капиталовата активност “.

Друг виновен фактор в Комисията по
хазарта е основният секретар Мариян Попов, който от години стои на този пост. За няколко седмици, преди назначението на Александър Георгиев, той беше изпълняващ длъжността ръководител на ДКХ. Финансовият министър обаче отхвърли да го остави на поста за непрекъснато, само че го направи основен секретар.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР