Публична тайна е, че богати украинци масово избягаха от Украйна

...
Публична тайна е, че богати украинци масово избягаха от Украйна
Коментари Харесай

Украинска медия показа как живеят богатите украински бежанци ВИДЕО

Публична загадка е, че богати украинци всеобщо избягаха от Украйна още при започване на войната и се разположиха на красиви местенца на Френската Ривиера. Там, където няма бомби, дронове и гибел. Затова пък има разкош, благоденствие и успокоение...

Много от тях са в курортните градове на Франция в миг, когато в Украйна се води огромна война с Русия. Изданието " Украинска истина "  публикува свое разследване за това.

В продължение на няколко часа публицисти заснемали коли с украинска регистрация на един от най-натоварените сектори на един от пътищата във френския град Сен Жан Кап Фера. Били общо към 30, а зад кормилото били единствено... мъже.
 коли с украински номера Автомобили с украински номера Къщата на Виталий Хомутинник
По-специално, публицистите се заинтересували от къщата на Виталий Хомутиник, някогашен национален народен представител от пет свиквания на Върховната рада, който заема 21-во място в листата на най-богатите жители на Украйна.
   Къщата на предприемача Виталий Хомутинник Къщата на предприемача Виталий Хомутинник 
Къщата му се намира до брега, на втора линия. В следствието публицистите демонстрираха първокласни коли Bentley Continental и Lamborghini Urus на обща стойност към 600 хиляди $, които принадлежат на предприемача.
 Bentley Continental и Lamborghini Urus на Хомутинник Bentley Continental и Lamborghini Urus на Хомутинник 
Журналистите демонстрираха и брата на Хомутиник Юрий, който беше на посетители на някогашния парламентарист.
 Брат на Юрий Хомутинник Братът на Юрий Хомутинник 
Бившият народен представител видя вниманието на публицистите и след няколко дни към този момент не се виждаше в Кап Фера. След известно време яхтата " Апостроф ", принадлежаща на Хомутинник, стартира да се носи сред гръцките острови.
 Бившият национален народен представител от 5-то привикване на Върховната Рада Виталий Хомутинник Бившият национален народен представител от 5-то привикване на Върховната Рада Виталий Хомутинник
Хомутиник съумя да напусне Украйна в навечерието на широкомащабното навлизане в Руската федерация. Бизнесменът има компанията UNB, която съгласно информацията на уеб страницата й е водач в региона на добива на петрол и газ в Украйна. Продава и ток.



Видео от журналистическо следствие на " UP "

Миналата година частният аероплан на Хомутиник беше глобен от Съвета за национална сигурност заради връзки с компанията, ръководеща аероплан от Руската федерация. Въпреки това той съумя да го продаде. В момента самолетът се употребява най-вече в Съединени американски щати.
 Виталий Хомутинник Виталий Хомутинник 
На излизане от Cap-Ferrat е видян Mercedes-Benz Geländewagen, регистриран на брачната половинка на представителя на партията OPZZH, неразрешена в Украйна, а в този момент в депутатската група " Възстановяване на Украйна " Вадим Столар.
 водач на деца на депутати Шофьор, който качва децата на депутатите 
Децата на депутатите Столар и Игор Абрамович, които учат в Монако, са били откарани с кола.
 Вила Фукс Вилата на Фукс Палатът на Ринат Ахметов  Документи за закупуване на вила Документи за закупуване на вилата
Според публицисти, които се базират на източници в бизнес средите, предприемачът Павло Фукс има вила на Кап Фера, която носи името на щерка му Анастасия. Според френските управляващи вилата е благосъстоятелност на компанията на Ринат Ахметов.
 Уола Фукс Вилата на Фукс 
През 2016 година Ахметов купи имението от Фукс за 55 милиона евро.
 Конструкция Ринат Ахметов Домът на Ринат Ахметов 
Според " УП " от началото на огромната инвазия Ринат Ахметов не е напускал Украйна.
 игри Лебединец Игор Лебединец, заместник-председател на Управителния съвет на Приватбанк за метаморфоза на проблематични активи 
Според публицисти домовете на украински предприемачи и депутати постоянно са крадени, само че жертвите не всеки път се свързват с полицията, защото в този случай те ще би трябвало да обяснят произхода на средствата.

Напоследък броят на украинските жители в Монако се е нараснал доста. По-специално беше видян Александър Давтян, президент на DAD Investment Group LLC.
 Владислав Гелзин, някогашен зам Владислав Гелзин 
Владислав Гелзин, някогашен заместител на регионалния съвет на Донецк от Партията на районите и президент на ФК " Олимпик ". Според публицисти Хелзин има тютюнева фабрика, макар че самият някогашен народен представител споделя, че печели от селското стопанство.
 Хотел дьо Пари Районът, в който се намира Hotel de Paris, е един от главните магнити за богатите украинци Мерцедеси ФК " Динамо " Киев
Журналистите видяха и Maybach GLS 2021 на стойност към 250 000 $. Автомобилът е регистриран на футболен клуб " Динамо " Киев и се употребява от дъщерята на президента на " Динамо " Григорий Суркис Светлана.
 Maybach GLS 2021 щерка на Игор Суркис Maybach GLS 2021 на дъщерята на Суркис 
Има и мерцедес " Гелендваген ", който също е регистриран на футболния клуб.
 Едуард Кохан Едуард Кохан, обвързван с компания " Евроенерготрейд ", водеща компания в региона на доставките на газ и електроенергия 
В допълнение, доведеният наследник на починалия кмет на Харков Генадий Кернес, Родион Гайсински, също притегли вниманието на публицистите.
 Родион Хайсински Родион Хайсински, доведен наследник на починалия кмет на Харков 
Също по този начин беше допустимо да се открие жилище, записано на компанията на някогашната брачна половинка на национален народен представител и помощник на Игор Коломойски Игор Палица. Къщата е разпозната с помощта на оповестени фотоси, в това число по време на съветската инвазия, от дъщерята на предприемача.
 Дъщеря на Игор Палица Дъщерята на Игор Палица 
Самият притежател беше тук при започване на август.
 Къщата на Игор Палица Къщата на Игор Палица 
До къщата на Палица се намира къщата на Александър Третяков, помощник на някогашния президент на Украйна Петро Порошенко. Вилата му също е записана на жена му.
 Вратата на къщата на Третяков Вратата на къщата на Третяков 
Според публицисти на вратата на къщата е било изписано името на фамилията на политика. Сега обаче надписът е отстранен.

В Кан бе видяна и яхтата на политика Валери Хорошковски, чиято персонална кола един път хвърча до летището в Ница.

Освен това във ВИП курорта във Франция публицисти видяха мъж, който приличаше на някогашния прокурор от времето на Янукович Игор Проценко, който ръководеше прокуратурите в Одеса и Житомир. В момента работи като юрист.
 Човек, който наподобява на Игор Проценко Мъж, който наподобява на Игор Проценко 
В същото време откриха и човек, който приличаше на банкера Ростислав Матяш. През 2021 година той влезе в борда на съветската " Алфа банк " в Украйна.
 Банкерът Ростислав Матяш Банкерът Ростислав Матяш 
Припомняме, че СБР образува производства против национални депутати и предприемачи от така наречен " Батальон Монако ". Списъкът съдържа имената на повече от 80 души, измежду които депутатите Игор Абрамович и Вадим Столар.

Украински медии не престават да съобщават как украински предприемачи се крият от войната във ВИП курорти. Журналистите снимаха първокласните вили и коли на най-богатите поданици на Украйна, които сега са в курортните градове на Франция.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР