Публична лекция на тема: „Жените в историята и история на

...
Публична лекция на тема: „Жените в историята и история на
Коментари Харесай

Публична лекция за жените в историята организира ПУ

Публична лекция на тематика: „ Жените в историята и история на дамите и пола “ ще изнесе на следващия ден, 17 януари, в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ проф. доктор Красимира Даскалова. Лекцията ще се организира от 13:30 часа в 16-а публика на постройката на Философско-историческия факултет на ПУ – ул. „ Костаки Пеев “ №21, наоколо до Ректората.

Проф. доктор Красимира Даскалова е учител във Философския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ и има научни ползи в региона на модерната европейска културна история. Публикува проучвания върху историята на дамите и взаимоотношенията сред половете в България и Източна Европа. Специализира в тези нови за българската историография полета в Европа, Съединени американски щати и Япония, преподава в разнообразни европейски университети. Проф. Даскалова е член на бордовете на профилирани европейски периодически издания, президент на Световната федерация за проучвания по история на дамите (International Federation for Research in Women’s History) 2005-2010, ръководител на Управителния съвет на Българската асоциация на университетските дами (БАУЖ). От 2007 година е редактор на Aspasia. The International Yearbook of Central, Eastern and Southeastern European Women’s and Gender History, от време на време издание, оповестено от Berghahn Books, New York and Oxford.

Срещата-разговор с проф. доктор Красимира Даскалова се провежда от катедрата по „ История и археология “ във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет.

тагове красимира даскалова лекция пу жена история
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР