Публичен скандал се разрази между бившите журналисти и колеги в

...
Публичен скандал се разрази между бившите журналисти и колеги в
Коментари Харесай

Скандал между Хекимян и Венелин Петков заради Бойко Борисов

Публичен скандал се развихри сред някогашните публицисти и сътрудници в bTV Антон Хекимян и Венелин Петков. А в центъра на разправията се оказа водача на ГЕРБ Бойко Борисов като двамата публицисти спорят кой е бил по-близък до някогашния министър-председател.

„ Венелине, кажи си… Всичко си кажи, тъй като много спестяваш! Кажи си по какъв начин ухилен като комсомолски секретар и наведен доземи, в качеството си на началник на новините на бТВ, персонално ми водеше Борисов в студиото преди изявление. Венелине, кажи си! “, написа Антон Хекимян, който към този момент е общински консултант от ГЕРБ, във фейсбук.

Призивът му е във връзка изказвания на Венелин Петков от изявлението му пред Генка Шикерова от „ Свободна Европа„. В него Петков твърди, че Борисов държал изявленията с него да прави само Антон Хекимян.

Венелин Петков беше водещ на новините в bTV от 2000 година до 2014 година, след което стана главен продуцент и шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “. В изявлението си пред Генка Шикерова той съобщи, че в малкия екран е имало публицисти, които са били желани от политиците за изявленията. Те даже поставяли условия да приказват единствено пред тях.

„ Антон Хекимян беше пожеланият публицист за изявленията на тогавашния министър председател Бойко Борисов. Това е една от посоките, от която е имало опити за напън – кой да интервюира премиера “, сподели Венелин Петков. Именно Хекимян наследи Петков на началническия пост в Би Ти Ви.

„ Непрекъснато на шефа на новините се оказва напън [от ръководството] той да реализира изявление с премиера или президента “, твърди още Петков в изявлението си.

„ Когато ти това го нямаш, когато не си го осъществил, тъй като си упорствал изявлението да бъде извършено от различен публицист, а не от определения любим, тогава чисто корпоративно на теб стартират да ти се задават въпроси от хора, които не са част от нашата действителност “, сподели Петков.

Реакцията на Антон Хекимян се появи два дни след въпросното изявление. Хекимян, който също беше водещ и по-късно началник на „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV, преди да напусне малкия екран, с цел да се включи в кметската конкуренция за София през 2023 година, атакува някогашния си сътрудник във фейсбук.

„ Венелине, кажи си… Всичко си кажи, тъй като много спестяваш! Кажи си по какъв начин ухилен като комсомолски секретар и наведен доземи, в качеството си на началник на новините на бТВ, персонално ми водеше Борисов в студиото преди изявление. Венелине, кажи си! “, написа Хекимян.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР