Public Service Enterprise Group (PSEG) е една от най-старите енергийна

...
Public Service Enterprise Group (PSEG) е една от най-старите енергийна
Коментари Харесай

След 116 години на въглища, този енергиен лидер иска да премине на 100% чист ток

Public Service Enterprise Group (PSEG) е една от най-старите енергийна компании в Съединени американски щати и първата такава в Ню Джърси. Тя разчита на твърди горива, с цел да създава електричество, към този момент 116 години. Сега обаче е напът да промени това, като стартира да употребява възобновими източници на сила.

Дружеството, чиято пазарна стойност възлиза на 30 милиарда $, възнамерява да понижи eмисиите на въглероден диоксид с 80% до 2046 година по отношение на отделяните равнища през 2005 година. Компанията, която обслужва милиони семейства на острова Лонг Айлънд, си слага много амбициозна цел, като тя даже възнамерява да сведе до нула нездравословните излъчвания до 2050 година, написа CNN.

За да реализира това, PSEG затваря централите си, работещи с въглища, влага в развиването на технологии, употребяващи вятъра за произвеждане на ток и се старае да поддържа възобновимите си източници, на които разчита в този момент. От управлението на PSEG са безапелационни, че няма да получават или построяват нови централи, употребяващи твърди горива, даже и такива, работещи с на ниска цена природен газ.

PSEG се причислява към листата с компании, които желаят да създават чиста електрическа енергия. Този ход се дължи и на сериозното намаление на цените на възобновимата сила и задачата на доста семейства, държавни управления, както и на бизнес бранша да се причислят към битката против климатичните промени.

" Смятаме, че климатичните промени са действителни ", декларира основният изпълнителен шеф на компанията Ралф Изо.

В своето писмо до вложителите Изо показва, че климатичните промени са най-голямото предизвикателство пред актуалното потомство.

В осъществяване на своята цел през предишния месец PSEG е оповестила договорка за продажба на своя дял в електроцентрали на въглища в Северна Пенсилвания. А по проект компанията би трябвало да затвори своето разделяне, работещо напълно на въглища в Кънектикът, в границите на 18 месеца.

Забелязва се забележителна смяна в политиката на целия енергиен бранш. През април за първи път силата, генерирана от въглища е била надмината от възобновимата.

През предходната година Xcel Energy - първата компания, почнала да употребява въглища, стана първата огромна енергийна компания, която предизвиква прекосяването към възобновими източници.

Тези промени идват на фона на обещанието от администрацията на Тръмп да поддържа тази част от бранша, която работи с въглища, пренебрегвайки екологичните рестрикции.

Много щати към този момент са си сложили за цел да стартират да употребяват от ден на ден възобновима сила, като последователно понижават нездравословните излъчвания, отделяни от доставчиците на електричество.

Ню Джърси, който по проект би трябвало да употребява единствено чиста сила до 2050 година, утвърди датската енергийна компания Orsted за построяването на електроцентрала на крайбрежието на Атлантик Сити, която може да генерира 1100 мегаватчаса електричество. Проектът, наименуван Ocean Wind, е първата огромна офшорна инвестиция във вятърна електроцентрала. Има огромна възможност PSEG също да бъде един от вложителите, като се чака оборудването да бъде приключено през 2024 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР