Птиците от платната му не пеят. Те крещят. Като човеци.

...
Птиците от платната му не пеят. Те крещят. Като човеци.
Коментари Харесай

Украински художник представя „Птиците“/The birds в Къщата на София

Птиците от платната му не пеят. Те крещят. Като индивиди. За да ги схванеш, единствено би трябвало да се вгледаш в очите им. Андрей Палвал е от Украйна. От Харков. Гнездото му е разрушено. Опитва се да сътвори ново – тук в София. За трите деца и брачната половинка си.

По обучение Андрей е биолог, компетентност " Орнитология ".

От 2000г. рисува графити и се развива в стила на мурализма. ( Художниците, които се посвещават на мурализма, трансформират сивите и забравени стени в детонация от цвят,  които могат да бъдат заредени с протестни, културни и обществени знаци. Това е метод да се трансформират забравените пространства на градовете.)

Като стрийт арт художник Палвал е прочут с плановете си в Украйна, Германия, Дания, Пакистан, Китай, Виетнам и Филипините. В България, дружно със Станислав Трифонов-Насимо рисуват облика на Васил Левски на учебна стена в град Брезник.

На 28-ми юни ще бъдат показани и рисунките на деца от Украйна като част от арт-работилниците " ДоброТворчество " в " Къщата на София ". Детската галерия е с благотворителна цел.

При откриването на експозицията " Птиците ", художникът Андрей Палвал ще направи и графити пърформанс онлайн като рисува в двора на галерията на ул. Миджур 12 върху 5метра стреч фолио.

Още негови творби можете да видите в Инстаграм профила му AndreyPalvalInstagram: @andreypalval
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР