Птицата нанду е с тежки рани, след като вчера около

...
Птицата нанду е с тежки рани, след като вчера около
Коментари Харесай

Птицата нанду в старозагорския зоопарк с тежки рани заради хъски

Птицата нанду е с тежки рани, откакто през вчерашния ден към 17:30 часа на територията на зоопарка е проникнало бежово хъски. Кучето е било разхождано без мотив и е съумяло да влезе на територията на зоокъта.
Присъствието му е провокирало мощна тревога у птицата, която е получила тежки пострадвания от блъскането си в загражденията, заяви за Actualno.com доктор Радослав Михайлов, шеф на зоопарка.
Той приканва старозагорци да демонстрират отговорност и, въпреки в тази част на Аязмото да не се разхождат доста хора, да не разхождат домашните си любимци без мотив, с цел да няма сходни произшествия. Присъствието на хъскито е разтревожило и вълците, чието заграждение е наоколо.
Това е втори случай на навлизане на бежовото хъски на територията на зоопарка през последните дни, за благополучие при първото няма последствия за жителите му. Д-р Михайлов се надява, че за откриването на притежателя на кучето с изключение на общинските чиновници, които ще прегледат записите от камерите в парк “Митрополит Методий Кусев”, ще спомагат и жителите.
Птицата нанду е мощно уплашена, 40-сантиметровата й разкъсна рана тази заран е зашита, само че възобновяване на птицата няма да бъде бързо и леко, изрази терзанията си доктор Радослав Михайлов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР