Птичи грип от нов тип е открит при седем служители

...
Птичи грип от нов тип е открит при седем служители
Коментари Харесай

Непознат досега тип птичи грип засечен в Русия


Птичи грип от нов вид е открит при седем чиновници на птицеферма в Южна Русия , съобщи шефката на Роспотребнадзор Анна Попова на брифинг в събота, съобщи БГНЕС, базирайки се на ТАСС.

„ Учените от Центъра „ Вектор ” са изолирали генетичен материал от този вид птичи грип от седем чиновници на птицеферма в южната част на Руската федерация, където е записано огнище измежду птиците през декември 2020 година “, сподели тя. Ръководителят на Роспотребнадзор означи, че това е първият доказан в света случай на заразяване на човек с вирус на птичия грип А (H5N8).

Според нея всички ограничения за отбрана на хората и животните са били осъществени за малко време, всички опасности са били сведени до най-малко и тази обстановка не се е развила в допълнение.

По думите на Попова болестта и при седмината инфектирани завършило задоволително бързо, теи се чувствали към този момент добре.

Все още не са регистрирани случаи на предаване от човек на човек на новия птичи грип , сподели Попова.

Според ръководителя на Роспотребнадзор „ времето ще покаже какъв брой бързо последващите разновидности ще му разрешат да преодолее тази преграда “.

Ръководителят на Роспотребнадзор също заяви, че Русия е изпратила информация до Световната здравна организация (СЗО) за първия случай на заразяване на човек с новия вид птичи грип.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР