ПСВ Айндховен победи с 5:3 Аякс и спечели за втора

...
ПСВ Айндховен победи с 5:3 Аякс и спечели за втора
Коментари Харесай

ПСВ Айндховен победи Аякс в луд мач с осем гола

ПСВ Айндховен победи с 5:3 Аякс и завоюва за втора поредна година Суперкупата на Нидерландия, кръстена на легендата на международния футбол Йохан Кройф.

В Амстердам " филипсите " стигнаха до зрелищния триумф след хеттрик на халфа Гуус Тил, а другите две попадения бяха дело на Коди Гакпо и младежа Шави Симонс. Головият театър на " Йохан Кройф Арена " бе открит от новото попълнение Стивън Бергвайн, който в 15-ата минута даде задатък на Аякс. До почивката обаче ПСВ съумя да обърне с попадения на Тил в 32-рата и 45-ата минута, като и за двете асистенциите бяха на Гакпо.

В 54-тата минута Антони изравни за Аякс за 2:2, само че единствено в границите на четири минути гостите направиха решителна крачка към успеха. В 65-ата минута Гакпо ознаменува положителната си игра с гол, а малко по-късно Тил оформи хеттрика си.

Головата канодада продължи три минути по-късно, когато Аякс вкара още един гол посредством ганаеца Мохамед Кудус, с цел да понижи на 3:4. В добавеното време гостите от Айндховен стигнаха до пети гол посредством резервата Симонс, който оформи и крайния резултат. За ПСВ Айндховен това е 13-и успех за Суперкупата, до момента в който Аякс има 9 триумфа и 10 загуби в 19 участия.

Five*
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР