ПСВ Айндховен победи Арсенал с 2:0 в мач от 5-ия

...
ПСВ Айндховен победи Арсенал с 2:0 в мач от 5-ия
Коментари Харесай

Пет гола на ПСВ, от които два редовни, донесоха важна победа над Арсенал

ПСВ Айндховен победи Арсенал с 2:0 в мач от 5-ия кръг на група А в Лига Европа. Головете за домакините означиха Веерман и Люк де Йонг. С тази победа ПСВ си подсигуряват най-малко втората позиция с актив от 10 точки, до момента в който " артилеристите " остават преди всичко с 12 пункта на сметката си.

В 9-та минута се откри първата по-интересна обстановка в мача и тя бе пред Хави Симонс от ПСВ, който стреля от отдалеченост, само че Аарън Рамсдейл съумя да избави с една ръка и да избие в корнер. Коди Гакпо бе изведен ужасно самичък против вратаря в 18-та минута и нападателят трансферира вратаря, откривайки резултата в интерес на нидерландския тим, само че попадението бе анулирано заради засада. Три минути по-късно Фабио Виейра центрира добре за Нкетия, като последният стреля, само че Бенитес съумя да реагира и отрази.

Габриел Мартинели овладя топката на гърди в наказателното поле в 38-та минута и опита атрактивен удар с десния крайник, само че топката мина над напречната греда на ПСВ. В 42-та минута Хави Симонс напредна добре и навлезна в наказателното поле, като трима индивида от Арсенал не съумяха да го спрат и играчът на нидерландския отбор мина сред тях, с цел да приключи около Аарън Рамсдейл и да открие резултата в интерес на своя тим. Попадението обаче още веднъж бе анулирано заради засада.

В последната минута на добавеното време за първото полувреме Йодегард получи топката в пеналтерията и опита мощен изстрел в средата на вратата, само че Бенитес се бе позиционирал добре и съумя да избави. 

Киърън Тиърни опита удар при започване на второто полувреме, само че неговият удар преми над вратата на стража на ПСВ. В последвалата офанзива Симонс бе изведен самичък против Рамсдейл, въпреки и да останаха подозрения за засада, само че атакуващият състезател стреля право във вратаря на Арсенал, който секунди по-късно още веднъж трябваше да прави избавяне. В 55-та минута Коди Гакпо влезна в наказателното поле и опита изстрел от дребен ъгъл, само че не съумя да уцели вратата.

Секунди по-късно Люк де Йонг се освободи от надзирател и откри ужасно Джоуи Вермаан, който насочи акуратен удар в далечиня ъгъл на вратата на Рамсдейл, който нямаше по какъв начин да отрази този път - 1:0. В 63-та минута след центриране от корнер Люк де Йонг съумя да надскочи Тиърни, а Рамсдейл излезна неразчетено и нидерландският нападател насочи топката с глава, с цел да удвои резултата в интерес на своя тим - 2:0. Коди Гакпо в 66-та минута вкара топката в мрежата, само че още веднъж е анулирано попадението заради засада.

В 68-та минута след центриране от директен свободен удар Люк де Йонг се извиси ужасно във въздуха, насочвайки топката с глава по диагонала, само че топката мина около дясната греда на Рамсдейл. След удар на Гранит Джака от разстояние се получи рикошет и Нкетия се ориентира бързо в пеналтерията, с цел да насочи изстрел от близко, само че Бенитес направи блестящо избавяне.

Стартови сформира:

ПСВ Айндховен:  1. Валтер Бенитес 5. Андре Рамальо, 22. Джаред Брантуейт, 31. Филип Макс, 29. Филип Мвене, 6. Ибрахим Сангаре, 15. Ерик Гутиерес, 23. Джоуи Вермаан, 7. Хави Симонс, 11. Коди Гакпо, 21. Анвар Ел-Гази

Треньор:  Рууд ван Нистелрой

— PSV (@PSV)
Арсенал:  1. Аарън Рамсдейл, 3. Киерън Тиърни, 12. Уилям Салиба, 16. Роб Холдинг, 18. Такехиро Томиясу, 23. Самби Локонга, 34. Гранит Джака, 8. Мартин Йодегард, 21. Фабио Виейра, 14. Еди Нкетиа, 11. Габриел Мартинели

Треньор:  Микел Артета

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР