ПСВ Айндховен и Фейенорд не успяха да се победят в

...
ПСВ Айндховен и Фейенорд не успяха да се победят в
Коментари Харесай

ПСВ спря победната серия на Фейенорд, Аякс с нова издънка

ПСВ Айндховен и Фейенорд не съумяха да се победят в огромното дерби от 25-ия кръг на Ередивизи. Гостите от Ротердам бяха в серия от 7 следващи триумфа в шампионата, само че изпуснаха трите точки на " Филипс Стейдиъм ".

Словашкият национал Роберт Боженик стартира като титуляр за Фейенорд и можеше да открие резултата още първоначално, само че негов удар срещна напречната греда. Тимът на Дик Адвокаат несъмнено доминираше до почивката и справедливо поведе в 33-ата минута, когато Ерик Ботегин скочи най-високо в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата.  Домакините реагираха подобващо при започване на втората част. В 48-ата минута Коди Гакпо стреля от дребен ъгъл и завари неопитен стража на Фейенорд Джъстин Билоу - 1:1. До края на мача имаше обилие от положения и пред двете порти, само че никой от противниците не съумя да измъкне успеха.

Изненадата на кръга пристигна от Амстердам, където водачът Аякс се провали против втория в класирането АЗ Алкмаар. Аякс загуби с 0:2, като това беше трето проваляне за тима на Ерик загар Хаг в последните 5 кръга. Междувременно, рекордьорът по трофеи в Нидерландия отпадна от Хетафе в Лига Европа.

Аякс този път имаше разполагаем звездното си трио в офанзива Хаким Зиеш, Душан Тадич и Куинси Промес, само че и това не оказа помощ да бъде избегнато провалянето.
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА Ередивизи 25 кръг, неделя 1 март  ПСВ Айндховен 1:1краен резулат  Фейенорд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР