ПСЖ спечели с 4:0 домакинството си на Страсбург от 17-ия

...
ПСЖ спечели с 4:0 домакинството си на Страсбург от 17-ия
Коментари Харесай

ПСЖ не срещна затруднения срещу Страсбург

ПСЖ завоюва с 4:0 семейството си на Страсбург от 17-ия кръг на Лига 1. Головете за парижани осъществиха Тимоти Пембеле, Килиан Мбапе, Идриса Гей и Мойс Кийн.

През целия мач първенците преобладаваха своя конкурент и изцяло справедливо доближиха до разгромната победа.

В 13-ата минута Килиан Мбапе бе повален в наказателното поле. Домакините претендираха за дузпа, само че съдията взе решение да не отсъжда такава. Пет минути по-късно 18-годишният Тимоти Пембеле означи за 1:0. В 40-ата минута Рафиня насочи рисков удар, който бе избавен от вратаря Ейджи Кавашима.

През втората част ПСЖ продължи да диктува темпото на игра, въпреки че Страсбург имаше няколко положения да възвърне равенството. Парижани се развихриха в заключителните минути и бързо взеха решение мача в своя изгода. В 80-ата минута Анхел ди Мария откри с превъзходен пас Килиан Мбапе в наказателното поле. Нападателят овладя и вкара за 2:0. В 88-ата минута Идриса Гей също матира Кавашима и повиши на 3:0, а крайният резултат оформи Мойс Кийн в добавеното време на срещата.

По същото време в различен мач от Лига 1 Олимпик Лион победи с класическото 3:0 Нант. Карл Токо Екамби, Тино Кадавере и Лукас Пакета се разписаха още преди почивката и взеха решение мача в интерес на Лион.

С успеха отбора се изравни по точки на върха с Лил. Двата тима са с 36 пункта. „ Песовете “ реализираха трагична победа с 3:2 против Монпелие. Трети е ПСЖ с 35 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР