ПСЖ постигна трудна победа с 2:0 като гост над Льо

...
ПСЖ постигна трудна победа с 2:0 като гост над Льо
Коментари Харесай

Льо Авър измъчи десет от ПСЖ

ПСЖ реализира сложна победа с 2:0 като посетител над Льо Авър. Срещата беше от 14-ия кръг на Лига 1. Парижани играха съвсем цялостен мач с човек по-малко, откакто в 10-ата минута Джанлуиджи Донарума получи червен картон. Гостите въпреки всичко стигнаха до триумфа с голове на Килиан Мбапе (23) и Витиня (89). С няколко страхотни спасявания се отличи и влезлият на мястото на италианеца Арнау Тенас. 

С триумфа ПСЖ събра 33 точки и е водач във краткотрайното класиране. Льо Авър е 9-и с 16 точки. 

Срещата стартира с по-активни дейности на домакините. Мохамед Байо се озова очи в очи с Джанлуиджи Донарума при започване на срещата, а вратарят избави. Топката се озова в Галтие Лорис, който насочи удар, само че Карлос Солер съумя да избие от голлинията. Малко по-късно Фабиан Руис се контузи и беше сменен от Мануел Угарте. 

В 10-ата минута настъпи основен миг в мача. След дълго подаване към Жосуе Казимир Норди Мукиеле и Донарума не се схванаха, при което вратарят извърши жестоко нарушаване против играча на Льо Авър, поради което беше и изпъден. 

Въпреки че остана с човек по-малко ПСЖ можеше да поведе в резултата в 20-ата минута. Тогава Усман Дембеле изведе Килиан Мбапе самичък против вратаря. Нападателят обаче насочи удар право в Артур Десма. 

Три минути по-късно гостите въпреки всичко стигнаха до гол. Дембеле откри Мбапе на дъгата на наказателното поле. Нападателят овладя топката и с прекрасен удар, а и благодарение на гредата вкара за 0:1. В 32-ата минута нов гол на Мбапе беше анулиран поради засада. 

В 51-ата минута аварийният вратар на гостите Арнау Тенас съумя да избие удар на Далер Кузяев с върха на пръстите си. В 64-ата минута още веднъж испанският вратар се намеси след удар на Байо. 

Отличните намеси на каталунския вратар продължиха след удари на Набил Алиуи, Байо и Антоан Жужу. В 83-ата минута удар на Жужу мина рисково около вратата, а малко по-късно още веднъж Байо не съумя да преодолее Тенас. 

В 89-ата минута ПСЖ реши всичко с втори гол. Угарте откри Витиня, който със мощен удар не остави шансове на вратаря. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР