ПСЖ победи с 3:1 като гост Рен в мач от

...
ПСЖ победи с 3:1 като гост Рен в мач от
Коментари Харесай

ПСЖ взе глътка въздух и нанесе първа загуба на Рен

ПСЖ победи с 3:1 като посетител Рен в мач от 8-ия кръг на Лига 1. Френският отличник взе глътка въздух, откакто през седмицата беше разрушен с 1:4 от Нюкасъл в Шампионска лига. Точни за триумфа на " принцовете " бяха Витиня, Ашраф Хакими и Рандал Коло Муани. За бретанците се разписа Амин Гури. 

С триумфа ПСЖ събра 15 точки и заема трето място във краткотрайното класиране. За Рен провалянето беше първо, като отборът остава осми с 11 точки. 

Двубоят стартира двуостро, като в 4-ата минута удар на Мбапе беше блокиран от бранител. Две минути по-късно Калимуендо се оправи с двама бранители и насочи удар фронтално против вратаря, само че Донарума се оправи.

В 21-ата минута Витиня насочи удар от границата на наказателното поле, само че топката беше блокирана от бранител. Малко по-късно шут на Мбапе от комфортна позиия срещна неприятелски бранител и излезе в корнер.  

Гостите поведоха в 32-ата минута. Витиня получи топката на границата на наказателното поле и насочи страховит удар в горния ляв ъгъл, с който не остави шансове на Стив Манданда за 0:1. 

Четири минути по-късно парижани удвоиха. Ашраф Хакими се извиси над всички след центриране на Уорън Зайр-Емери и с глава матира вратаря на Рен за 0:2. 

В продължението на първото полувреме ПСЖ можеше да вкара и трети гол. Мбапе получи пред наказателното поле. Нападателят насочи мощен удар към десния ъгъл, само че Манданда показва страховит инстикт и мазета в корнер. 

В началото на второто полувреме Рен можеше да се върне в мача. Амин Гури стигна до топката наоколо до границата на наказателното поле и насочи удар, който изненада вратаря, само че прелетя над вратата. Малко по-късно удар с глава на Арно Калимуендо мина на сантиметри от задачата. 

В 51-ата минута Асиньон се освободи в наказателното поле и насочи удар в средата на вратата, само че Донарума показва отличен инстикт и избави. Пет минути по-късно Рен се върна в срещата. Амин Гури засече с глава центриране на Людовик Блас и от близка отдалеченост осъществя за 1:2. 

В 58-ата минута ПСЖ си върна задатъка от два гола. Хакими откри Рандал Коло Муани в наказателното поле, който с акуратен удар в десния ъгъл матира Манданда за трети път. 

В 63-ата минута Коло Муани прати топката във вратата, само че попадението беше анулирано поради засада. В 76-ата минута Мбапе опита упорит удар от границата на наказателното поле, който мина високо над вратата. В 82-ата минута Манданда отрази мощен удар на Баркола. Малко по-късно Мбапе още веднъж опита да се разпише, като насочи в левия ъгъл, само че стражът на домакините още веднъж беше на висота и избави. 

В 86-ата минута Берту Йълдъръм се извиси над всички и нанесе удар с глава, който срещна гредата. Минута по-късно рисков удар на Мбапе от междинна отдалеченост мина над вратата. 

Рен - ПСЖ 1:3

0:1 Витиня (32)

0:2 Ашраф Хакими (36)

1:2 Амин Гури (56)

1:3 Рандал Коло Муани (58)

Рен : Манданда, Асиньон, Омари, Теат, Белосиан, Борижо, Матич, Блас, Рийдер, Гури, Калимуендо

ПСЖ: Донарума, Хакими, Шкриняр, Маркиньос, Ернандес, Заир-Емери, Угарте, Витиня, Мбапе, Дембеле, Рамош
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР