ПСЖ надви Манчестър сити с 2:0 в най-чакания мач от

...
ПСЖ надви Манчестър сити с 2:0 в най-чакания мач от
Коментари Харесай

Меси откри сметката си, а ПСЖ надви "Манчестър сити" в Париж

ПСЖ надделя " Манчестър сити " с 2:0 в най-чакания мач от началото на груповата фаза в Шампионската лига. На своя " Парк де пренс " френският отбор се оправи с " жителите ", с цел да вземе първа победа в конкуренцията за този сезон и да съобщи упоритостите си.

Идриса Гей откри в осмата минута, а с първото си попадение за ПСЖ Лионел Меси узакони успеха на своя отбор. Аржентинецът беше прецизен в 74-ата минута.

В другата среща в групата " Брюж " надигра " Лайпциг " с 2:1 като посетител и затвърди положителната си форма. След два мача ПСЖ и белгийският тим са с по 4 точки, " Сити " има три, а " Лайпциг " е на дъното без точка.

Сблъсъкът на " Парк де Пренс " беше чакан с огромен интерес поради атрактивните дуели, които ПСЖ и " Сити " направиха през предишния сезон в полуфиналите. Въпреки че лекуваше травма Меси стартира като титуляр дружно с Килиан Мбапе и Неймар, към които се появи и напрежение.

" Сити " стартира без централен нападател в предни позиции.

Домакините стартираха по-добре, като в първите минути съумяха да се оправят с пресата на " жителите ". Движението на Мбапе по целия фронт на офанзивата затрудни гостите и точно това се оказа основно. В осмата минута Мбапе получи топката отдясно и я центрира остро.

Неймар не съумя да насочи удар, само че това щастливо отпрати топката към Идриса Гей. Халфът пое и с второто допиране насочи неспасяем удар в горния ъгъл - 1:0.

 Меси откри сметката си, а ПСЖ надделя
© Reuters

След ранното попадение " Сити " съумя да придвижи играта в предни позиции и към 20 минути доминираше на терена. Тимът на Пеп Гуардиола сътвори огромни проблеми за домакините, като даже не им позволяваше да минават централната линия.

Най-чистото състояние пред " Сити " се откри в 27-ата минута. Тогава Рахим Стърлинг стреля с глава, само че топката срещна гредата. Добавката на Бернардо Силва също отиде в гредата, като той не съумя да се разпише от два метра.

До края на първата част Рубен Диаш пропусна още един преференциален късмет, а вратарят на " Сити " Едерсон се намеси след шут на Андер Ерера.

След паузата обстановката не се промени, като " Сити " атакуваше, а ПСЖ се бранеше и разчиташе на скоростта си при контраатаки. Пространствата за " жителите " обаче бяха малко, само че отборът въпреки всичко имаше положения.

Изстрел на Кевин Де Бройне мина на сантиметри от страничния дирек, до момента в който различен подобен на Рияд Марез от дребен ъгъл беше избавен от Джанлуиджи Донарума.

В 74-ата минута Меси удвои задатъка на ПСЖ с красиво осъществяване. Аржентинецът потегли от крилото, влизайки във вътрешността в терена, направи двойно подаване с Мбапе и с обмислен удар с левия крайник не остави шансове на Едерсон.

Шесткратният притежател на Златната топка се разписа за 16-и следващ сезон в Шампионската лига. Освен това той означи и 27-и гол в 35 мача против англйски отбори в европейските шампионати.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР