ПСЖ надви Ливърпул у дома и се доближи до осминафиналите

...
ПСЖ надви Ливърпул у дома и се доближи до осминафиналите
Коментари Харесай

ПСЖ надви Ливърпул у дома и се доближи до осминафиналите на Шампионската лига

ПСЖ надделя Ливърпул вкъщи и се приближи до осминафиналите на Шампионската лига
Отборът на ПСЖ направи доста сериозна крачка към класиране за осминафиналите на Шампионската лига, откакто победи Ливърпул с 2:1 вкъщи в мач от група С на конкуренцията.

Парижани имаха единствено един триумф от началото на акцията, само че демонстрираха най-хубавото от себе си, изключително през първата част, с цел да стигнат до скъпия триумф, който ги приближава към етапа на елиминациите. Домакините започнаха доста интензивно през цялото време и натиснаха своя противник, което даде резултат в 13-та минута, когато Хуан Бернат се възползва от неубедителна интервенция на отбраната на Ливърпул и с удар по земя преодоля Алисон.

Мърсисайдци последователно изравниха играта, само че започнаха да оставят повече свободни пространства на противника си, което бе осъдено от смъртоносната контраофанзива на ПСЖ в 37-та минута, когато Неймар повиши на 2:0 след подаване на Мбапе отляво. Възпитаниците на Юрген Клоп съумяха да се върнат в мача тъкмо преди почивката, когато получиха право да изпълнят дузпа след неуместно нарушаване на Анхел ди Мария против Садио Мане. Джеймс Милнър не сбърка против Джанлуиджи Буфон от бялата точка и понижи изоставането на своите, а през втората част „ алените “ натиснаха в търсене на изравнителен гол, само че по този начин и не съумяха да основат чисти голови положения пред италианския пазач.

Парижани от своя страна се отбраняваха ловко и в последна сметка резервираха преднината си, с цел да завоюват с 2:1, което значи, че при победа над Цървена Звезда в Белград след две седмици ще се класират за осминафиналите на Шампионската лига. В другия мач от групата Наполи победи сърбите с 3:1 вкъщи и оглави класирането с 9 точки, една повече от ПСЖ и с три пред Ливърпул Мърсисайдци ще би трябвало да вземат семейството си на Наполи с два или повече гола в последния си мач, с цел да продължат присъединяване си в шампионата, до момента в който равенството ще е задоволително на италианците да излязат от групата. Цървена Звезда остава с четири точки и към този момент няма късмет да продължи напред.

Останалите резултати:

Атлетико Мадрид – Монако 2:0

Борусия Дортмунд – Брюж 0:0

ПСВ – Барселона 1:2

Тотнъм – Интер 1:0

Локомотив Москва – Галатасарай 2:0

Порто – Шалке 3:1. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР