ПСЖ дава дивиденти на Катар като политически инструмент, но е

...
ПСЖ дава дивиденти на Катар като политически инструмент, но е
Коментари Харесай

"Успешен политически инструмент, но не и отбор": Филип Лам критикува ПСЖ

ПСЖ дава дивиденти на Катар като политически инструмент, само че е отчаяние на терена. Това е мнението на някогашния капитан на Германия и " Байерн " и сегашен шеф на Евро 2024 Филип Лам. ПСЖ от Шампионската лига след две загуби с общ резултат 0:3 от " Байерн ".

" Съчувстваш на тези доста почитатели на ПСЖ, които пристигнаха в Мюнхен. Техните очаквания, че нещо може да се получи, умират още веднъж всяка година ", написа Лам в колонката си в " Ди Цайт ".

Той счита, че Килиан Мбапе и Лионел Меси не играят по същия метод в ПСЖ, както го вършат за националните тимове на Франция и Аржентина.

" ПСЖ има двамата играчи, които зашеметиха света на финала на международното състезание преди три месеца - Меси и Мбапе, плюс Неймар, най-хубавия футболист на Бразилия в последното десетилетие, плюс някогашния капитан на " Реал " (Мадрид) и притежател на четири трофеи в Шампионската лига Серхио Рамос, както и двама европейски първенци (Марко Верати и Джанлуиджи Донарума - б.р.), само че макар години вложения тимът е надалеч от това да бъде обичан ", добавя Лам.

Той назова клуба " първокласна витрина за катарските си притежатели ".

" Там са изложени най-ценните неща, които никой не може да си разреши. Политически ПСЖ е инвестиция, която може би се отплаща. Собственикът, страната Катар, употребява Париж и Европа за геополитика, футболистите също. Такъв е светът сега. Катар се и от " Манчестър юнайтед ". Но футболът е друг. Големите тимове, с които се разпознават хората, се развиват в развой. Те могат да съумеят със взаимност, с общественост. Това са полезностите в Европа, само че не и за ПСЖ. На спортно ниво клубът е отчаяние. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР