Псилоцибин – психеделичната съставка на халюциногенните гъби – може да

...
Псилоцибин – психеделичната съставка на халюциногенните гъби – може да
Коментари Харесай

Веществото, което „рестартира“ мозъка на хора с тежка депресия

Псилоцибин – психеделичната съставна част на халюциногенните гъби – може да „ рестартира “ мозъка на хората с тежка меланхолия, открива ново проучване. Положителните резултати от две дози псилоцибин са траяли до пет седмици. Хората с меланхолия, взели участие в изследването, са пробвали всевъзможни други типове лекуване без резултат.

Няколко пациенти настояват, че се усещат „ актуализирани “ след лечението, като неведнъж употребяват термини от технологиите, с цел да опишат смяната в положението си. Друг участник в изследването споделя, че се усеща „ дефрагментиран “ като компютърен диск, различен – като че ли системата му е рестартирана, споделя доктор Робин Кархарт-Харис, първият създател на проучването.

„ Псилоцибинът евентуално дава на пациентите началния подтик, от който се нуждаят, с цел да се измъкнат от депресивното положение и резултатите от проучванията поддържат аналогията с „ рестартирането “. Подобни резултати са били следени в предишното при електроконвулсивната терапия. “ – споделя Кархарт-Харис.

В рамките на проучването хората получават две дози психоцибин – 10 мг и 25 мг – в интервал от седмица, написа Obekti.bg. С мозъчен скенер се следи притока на кръв към мозъка, който демонстрира реакцията към медикамента. След лечението резултатите демонстрират понижена интензивност в амигдалата – част от мозъка, отговаряща за обработването на страстите и реакциите на боязън и стрес.

Изследователите откриват, че мозъчните мрежи в началото са „ разглобени “ по време на наркотичния трип, след което са възобновени още веднъж по време на възвръщането към ежедневно схващане.

Авторите на проучването предизвестяват хората да не подхващат самолечение. Медикаментът е прибавен в лечебен подтекст и с контролиран от експерти психически съставен елемент.

Източник: PsyBlog
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР