Психотерапевт предупреди, че работещите майки отглеждат психично болни деца и

...
Психотерапевт предупреди, че работещите майки отглеждат психично болни деца и
Коментари Харесай

Психотерапевт разкри кога е най-добре да се започне работа след раждането и посъветва...

Психотерапевт предизвести, че работещите майки отглеждат психологично заболели деца и казусът е на " епидемиологично равнище ", написа вестник " Дейли мейл ". Във видео за " Ню Йорк пост " Ерика Комисар разкри по какъв начин е следила " епидемиологично равнище на психологични разстройства при доста дребни деца ", които тя отдава на " обезценка на майчинството в обществото ".

Авторката на книгата " Да бъдеш там. Защо слагането на майчинството като приоритет през първите три години е от голяма важност " ( " Being There, Why Prioritizing Motherhood in the First Three Years Matters " ) изясни, че при бебетата се отделя кортизол и те претърпяват огромен стрес, когато не са при майките си.

Тя сподели, че когато работещата жена се прибере у дома, прекарва единствено 90 минути с детето си, преди да го постави да си легне, а по-късно открива, че то не спи, защото желае внимание.

" Обществото ни споделя на дамите да се връщат на работа, да вършат каквото желаят, че детето ще бъде добре. Но то не е ", добави експертът. Според нея единственото нещо, което понижава напрежението на бебето, е майка му да е при него. Освен това дамата не би трябвало да се разсейва като гледа телефона, таблета или компютъра си, а да посвети вниманието си напълно на своето дете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР