Психолозите са убедени, че ревността не е едно от проявленията

...
Психолозите са убедени, че ревността не е едно от проявленията
Коментари Харесай

Ах, тази ревност: 5 сигурни начина да съсипете връзката си

Психолозите са уверени, че ревността не е едно от проявленията на любовта.
Всичките признаци на любовта са позитивни усеща като почитание, грижа и доверие.
А ревността е разрушително възприятие, което може да съсипе и най-хармоничния и постоянен брак и връзка. Ревността се ражда от желанието да притежаваш изцяло другия човек, от страха да не го загубиш, от подозрения по отношение на личната му прелест и лоялност. В целия този букет няма нито една позитивна страст.
Да, от време на време ревността е напълно предстояща и даже естествена, в случай че се демонстрира рядко и има задоволително учредения. Но в случай че ревността поражда от нищото, тогава корените ѝ най-вероятно са в далечното детство. Ревността постоянно е присъща за тези, които са се чувствали лишени от обич в детството си или чиито родители рядко са били у дома и са им обръщали малко внимание. Може би детето е изпитвало конкуренция с други деца. Такъв човек, израствайки, усеща, че не е задоволително добър за мощна връзка, опасява се да не я загуби и чака изменничество.

Разликата сред здравословна и нездравословна ревнивост
Здравата връзка се характеризира с разговор и единодушие. Например, в случай че единият сътрудник заяви за зараждащи се съмнения, другият ги разсейва и се държи по подобен метод, че повече да не разстройва обичания си човек. Инцидентът свършва тук и ревността изчезва.
Но казусът на ревностния човек не е в държанието на колегата му, а в личните му комплекси за това. Така че, в случай че при започване на връзката мъжът помоли момиче да му се обади, откакто се прибере, това се възприема като угриженост. Но в случай че по-късно той стартира да разпитва за какво се е обадила половин час по-късно, къде и с кого е била, когато той взема решение по какъв начин да се облича момичето, с кого да поддържа връзка и защо да приказва, тогава това е знак за доста нездравословна, подвластна връзка.
Патологичната ревнивост се характеризира с неналичието на действителни аргументи за нейното пораждане. Ревността на подобен сътрудник единствено ще се усилва, недоволството и експанзията ще прогресират и това няма да докара до нищо положително.

Какво да извършите, в случай че във връзката ви се появи ревнивост?
Най-важното е да не се сравнявате с други хора. Вие няма да можете да се състезавате с майка му, с някогашните му любовници или другари. Единственото, което има значение, е какво се случва сред вас в този момент. И двамата сте се избрали един различен и сте дружно единствено тъй като и на двамата ви харесва. И в случай че има съществени учредения за съмнение, тогава не би трябвало да мълчите - говорете с колегата си.
Не бива да чакате сътрудникът ви да се досети за терзанията ви. В същото време е значимо да не прибягвате до обвинявания, да не създавате проблеми, а да се опитате да спазвате границите. И в случай че сърдечните диалози не могат да решат казуса, би трябвало да потърсите професионална помощ, преди да е станало прекомерно късно.

Опасни игри с ревността
Жените са способни да положат огромни старания, с цел да поддържат връзката с обичания човек. Някои са сигурни, че с цел да „ съживят “ леко избледняващите усеща, би трябвало да дадат на брачна половинка си мотив да ревнува. Психолозите считат, че този способ на „ възкръсване “ най-често подсигурява цялостно спиране на връзката. Нека да разгледаме какво може да унищожи фамилните връзки.

1. Провокативно облекло.
Дори най-спокойният и балансиран мъж няма да толерира наличието на жена си, облечена като „ момиче на повикване “ до него. Дълбокото деколте и мини „ няма накъде по-високо “ дават категоричен сигнал за цялостна досегаемост за всеки мъж и в никакъв случай няма да можете да убедите своя човек в противното. За него е по-лесно да си тръгне, в сравнение с непрекъснато да ви показва в това облекло пред другите. Ако желаете да отбраните брачна половинка си от терзания и себе си от обезпечени неприятности, тогава би трябвало изцяло да актуализирате дрешника си и да го доближите до стандартите на „ добра брачна половинка “.
Запомнете златното предписание: единствено едно нещо от тоалета може да бъде отворено - или гърбът, или краката, или зоната на деколтето. Къса пола и блуза с надълбоко деколте към този момент е вулгарно. Спокойствието, женствеността, умереността и възприятието за безукорен усет единствено ще подчертаят вашата естествена прелест. А можете да запазите провокативен костюм за приятна вечер уединено със брачна половинка си. Повярвайте, той ще бъде благополучен.

2. Отивате на работа, като че ли е празник.
Често срещана неточност при дамите е да одобряват брачна половинка си за даденост. Този, пред който можеш да се появиш с кок на една страна, размазан грим и облечена в раздрусан спортен екип. А той непрекъснато те вижда като изцяло друга - идеална хубавица, облечена за всеки различен, единствено не и за личния си брачен партньор. Може би ще мълчи известно време и няма да каже нищо, тъй като ще се опасява да не наподобява комичен в глупавата си ревнивост. Но той е изцяло кадърен да съсипе живота ви с дребни упреци и заяждания (на пръв взор въобще несвързани с същинската причина).
Изобщо не е належащо домът ви да наподобява като чисто нов. За да предотвратите неприятни обстановки, задоволително е да промените остарялата си тога със симпатична домашна рокля или костюм и да се опитате да изглеждате добре поддържани даже вкъщи. Съпругът ви ще го оцени.

3. По-малко тайнственост.
Усещането за тайнственост, непредсказуемост и загадъчност е положително единствено в първите стадии на връзката. Тогава това единствено ви нервира и ви кара да подозирате, че има какво да криете. Най-често брачният партньор стартира да мисли, че криете връзката си с различен мъж. Това държание може да отчужди колегата на всеки стадий от връзката, даже след десетилетия мощен брак. Разбира се, тя не би трябвало да рапортува какво е правила всяка минута в негово неявяване, само че би трябвало да е безусловно сигурна, че той е единственият в живота ѝ и че доста го обича.

4. „ Безобидният “ флирт.
Много девойки в действителност харесват, когато ги следват заинтригувани погледи и те неизбежно стартират да флиртуват малко с мъжете на приятелско празненство или публична вечеря. Съпругът ви несъмнено ще усети това и ще реагира стремително. Най-вероятно той ще ревнува. Но това може да не свърши дотук. В най-хубавия случай той ще ви скапе настроението у дома. В най-лошия случай той ще се кара с гостите и по-късно ще ви упрекна за всичко. Връзката посред ви може да продължи, само че той в никакъв случай няма да не помни, че сте му дали мотив да се съмнява във вашата честност и преданост. Такива мъже не простят.

5. Никакви съпоставения.
Мъжете просто ненавиждат да бъдат сравнявани с някой различен, даже единствено да им приказват за триумфите на някой различен. В очите на своята жена той желае да бъде най-хубавият и най-красивият. Това съгласно него е в основата на една идеална връзка. Но в случай че жена му стартира да поддържа връзка с някои мъже по телефона, в обществената мрежа или на среща, тогава той просто ще си тръгне без пояснение.
Никога не би трябвало да казвате на брачна половинка си за заплатата на шефа си, фигурата на вашия фитнес треньор или новата кола на сътрудника ви. Така вие противопоставяте различен човек на него, принуждавайки го да се съмнява в безспорните си достолепия. Дори в случай че желаете да изгоните брачна половинка си от дивана и най-сетне да го принудите да води здравословен метод на живот (да започнете кариера, спорт или просто си откри работа).
Защото той може даже да стане от дивана, само че къде ще отиде е различен въпрос. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР