Психолозите разделят хората на два основни типа – интроверти и

...
Психолозите разделят хората на два основни типа – интроверти и
Коментари Харесай

10 предимства на интровертите

Психолозите разделят хората на два съществени вида – интроверти и екстроверти. Безспорно и двата вида имат своите преимущества и дефекти, само че някак в обществото ни е заседнало по-скоро отрицателно мнение към интровертите.

Иначе казано, на нашия си речник, хората ги дефинират като „ задръстеняците “. В последно време обаче се оказва, че доста от тези „ задръстеняци “ са извънредно сполучливи международни водачи.

И освен, че си го признават, само че и се гордеят с това. Оказва се, че да си по-вглъбен и затворен си има своите невероятни преимущества.

1. Най-добрите слушатели

Сигурно ви се е случвало да се запознаете с на тип доста свенлив и затворен човек. С течение на времето обаче забелязвате, че индивида от ден на ден се отпуска и приказва пред вас. Започвате да си разговаряте часове наред, а той усърдно изслушва всичките ви проблеми и паники. Не единствено, че ви оставя да си изкажете тъгата, а най-после даже получавате поддръжка и съвет. Това значи, че индивида към този момент ви е позволил в неговия свят и за него е наслаждение да ви изслуша. Защо ли? Защото интровертите са едни от най-хубавите слушатели.

Те не обръщат внимание на битовите проблеми и дребнавите хора. Те обичат да слушат, да проучват, да оказват помощ и имат вяра, че светът постоянно може да стане едно по-добро място за живеене. За това не се учудвайте, в случай че същия този човек след време се опита да Ви въодушеви и поддържа по необикновен метод. Не го прави изкуствено, той в действителност застава зад вас. А може би вие също сте такива?

 10 преимущества на интровертите

2. Обичат да проучват

Това може да е повода те постоянно да бъдат наранени по-лесно от други. Те таят всичко в себе си и откакто останат сами стартират размишления часове наред какви неточности са позволили денем, за какво оня му е споделил това, за какво светът е такъв… А това може да докара до саморазрушение, само че истината е, че без разбор, интровертите не могат да живеят. От друга страна е огромно преимущество, тъй като в напечени обстановки, те знаят по какъв начин да реагират и резервират хладнокръвие. Не се чудете за какво – отработили са всевъзможни обстановки в главата си и са си подготвили евентуалните изходи. Преценката им за хората също е точна. Интровертът проучва хората освен по осанка, а цялата същина на индивида. Душата и сърцето са водещи.

3. Интровертите премислят всичко

Заедно с анализаторските им умения идва и умеенето им да премислят всичко. Определено интровертите са хора, които могат доста дълго да обмислят дадена обстановка и да мине време, до момента в който вземат решение. Смелостта не им е мощната страна. Вземат ли го обаче решението е вярно. Мисленето им е по-продължително, тъй като обгръща всевъзможни гледни точки от разнообразни страни.

4. Да си самичък, не значи да си уединен

Един интроверт в никакъв случай няма нищо срещу да е самичък, даже противоположното. Самота и да бъдеш самичък са две разнообразни неща. Те живеят и с двете. Вярно, самотата не носи нищо положително, само че интровертите са привикнали и с нея. За тях е по-убийствено да разделят живота си с неправилните хора, в сравнение с да са самотни. Интровертите имат потребност от усамотение и персонално пространство, по този начин както едно цвете от вода. За това, в случай че половинката ви е интроверт не я обвинявайте, че желае време единствено за себе си и не държи на вас. Тя просто има потребност да се отпусне, да презареди и да остане уединено с мислите си за малко.

5. Умението да оценяваш дребните неща

За един интроверт няма значение каква кола караш, какъв брой пари имаш и какъв бизнес въртиш. Дори и мултимилионер да приказва пред тях, те няма да извърнат внимание на нищо материално в него, а на същността му. Винаги ще избират да се разходят в близката гора и да си извършите пикник измежду природата, в сравнение с да обикаляте магазините по през целия ден. Те колекционират моменти, а не движимости. Радват се на балоните на улицата, изгряващото слънце, свежата роса, усмивките на децата, ароматното кафе и ред други неща.

6. Духовността има водещо значение

Повечето не ги схващат, други непосредствено им се подиграват, а трети напряко ги отбягват. Но е реалност, че всеки един интроверт има мощно развъртян нравствен свят, всеки по личен метод. Наредили са полезностите си и следват прецизно пътя, по който вървят. Приемат всичко за знак от ориста, имат вяра в духа на индивида и се пробват да го развият, като в същото време развиват и своя.

7. Повечето интроверти са хора на изкуството

Имат мощно въображение, богати мечти и изключителни арт умения. Вярват ли мощно в концепцията си и проявят ли храброст, те са склонни да създадат велики пробиви в разнообразни аспекти. Мислят по-различен метод и надлежно одобряват света по-различен метод.

 10 преимущества на интровертите

8. Обичат спокойствието

Един интроверт постоянно ще избра да живее на умерено и уютно място, колкото и пари да има. Големите градове и тълпите хора постоянно ги депресират и напрягат, а когато се приберат те имат потребност да релаксират и отпускат по собствен си метод. Не обичат непредвидените обстановки, несигурните неща и всичко непланирано от тях. Това ги кара да са неспокойни и уплашени. Спокойствието за тях е належащо, с цел да възвърнат силите си и да успокоят страстите си.

9. Умеят да слушат и сърцето, и разсъдъка си

До толкоз обширно са анализирали страстите и възприятията си, че интровертите са намерили онази нишка, която им оказва помощ да балансират сред рационалното и това, което желае сърцето им. Разбира се има обстановки, в които постоянно едното надвива, само че те знаят тъкмо кое да послушат в избран миг.

10. Приемат те подобен, какъвто си

Интровертите не съдят. Те могат да не те схващат и да нямат нищо общо с теб, само че в никакъв случай няма да си разрешат да те трансформират или да те съдят за това, което си. Уважават другите, точно тъй като те са такива. Както казахме по-рано, душата и сърцето са водещи, всичко останало се приема като част от теб.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР