Психолози ще работят с децата в бургаската детска градина Брезичка,

...
Психолози ще работят с децата в бургаската детска градина Брезичка,
Коментари Харесай

Искат да съдят майката, разпространила записа с насилието над деца в Бургас?

Психолози ще работят с децата в бургаската детска градина „ Брезичка ”, откакто там беше разкрито брутално отношение на възпитателите към тях. Три от учителките към този момент са освободени от служба, а от идната седмица детската градина ще има и нов шеф.

Към момента, съгласно данните на предварителната инспекция, намерено са измъчвани пет деца. Това е доказано и от техните родители, оповестиха от прокуратурата в Бургас.

Държавното обвиняване се самосезира ден откакто шокиращите фрагменти бяха публикувани в обществените мрежи. Прокурор Керка Дюлгероска уточни, че броят на децата, подложени на тормоз, към момента не е дефинитивно открит. Тя цитира член 187 от Наказателния кодекс, който гласи, че изтезанието във връзка с деца може да бъде от психологично и физическо естество.

След абсурда родителите са разграничени на два лагера. Едни считат, че случилото се не би трябвало да бъде леке върху другите педагози, които имат добър метод към децата. Други разкриват, че техните деца са им споделяли за принуждение върху тях.

Мария Гюзелева е майката, популяризирала скандалния запис. Открила го на флашка, която незнайно лице оставило на капака на автомобила й. Подозренията на шефа на ОДЗ " Брезичка " е, че точно тя е инсталирала нелегално камерата в забавачката. Можело да се стигне до съд, разкрива Мария.

" Ако това ще им помогне да спят умерено, ще ги излъжа, че аз съм я поставила. Не атакувам всички в градината, не атакувам и самата градина. Имам срещу лицата, които са снимани да малтретират децата ", сподели майката.

" Г-жа Недева желае да ме съди. Нека ме съдят, съгласна съм. Но аз кого би трябвало да осъждам, че се вижда, че детето ми е измъчвано? ", пита Мария.

Досегашният шеф на градината също държи на своята позиция. " Пенсионирам се от понеделник. Мисля да изляза с достолепие от обстановката. Наистина скърбя за случилото се, само че оставям, вижте, какъв прелестен екип, който съм построила, прелестна база за децата ", счита Недева. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР