Психолози, работещи на горещата телефонна линия за деца, близо 24

...
Психолози, работещи на горещата телефонна линия за деца, близо 24
Коментари Харесай

Психолози държат 24 часа дете на телефона, за да не се самоубие

Психолози, работещи на горещата телефонна линия за деца, близо 24 часа разговаряли по телефона с дете, с цел да го убедят да не поставя завършек на живота си, описаха пред „ Монитор “ от Държавна организация за протекция на детето.

Това е един от последните случай на психолозите. Детето, което е в тийнейджърска възраст, позвънило на горещия телефон късно вечерта. Споделило казуса си, който бил обвързван с раздялата му с обичания човек, и разкрило желанието си да посегне на живота си, като разказало с детайлности, по какъв начин тъкмо мисли да се самоубие.

Специалистите почнали диалози с младежа, и пробвали по всевъзможен метод да го предразположат и да завоюват доверието му, с цел да спасят живота му. В този случай детето не е декларирало от кой град е, не дало никакви детайлности за себе си, не споделило името си и телефон за противоположна връзка. Било извънредно смутено и затворено, описаха от ДАЗД.

След едночасов диалог, връзката била прекратена. Малко по-късно обаче детето се обадило още два пъти, като диалозите траяли цяла нощ, както и на идващия ден. Дългият диалог бил триумф за психолозите, които очевидно са спечелили доверието на подрстващото дете.

Накрая експертите били сигурни, че то е изцяло умерено, т.е. получило е нужната помощ и поддръжка и се е отказало да протяга ръка на живота си. Така, с помощта на денонощната телефонна линия бил избавен човешки живот.

Държавната организация за протекция на детето поема ръководството на Националната телефонна линия за деца 116 111. Номерът, който е обединен за цяла Европа, ще остане наличен от цялата страна и изцяло безвъзмезден за обаждащите се. За поддръжката на линията ще бъдат назначени квалифицирани психолози, които да продължат да дават непрекъснато поддръжка и информация. При сигнал за дете с заплаха за здравето или живота ще се сезират полицията и районните дирекции на Агенцията за обществено подкрепяне, обясниха специалистите.

 

 

Близо 5200 са записаните позвънявания от деца за психосоциални проблеми – боязън и тревога, както и терзания за психологични болести. Всеки месец е била предоставяна поддръжка на приблизително 5-6 младежи, които са желали да посегнат на живота си, излиза наяве още от данните на организацията за протекция на детето. Децата най-често са се обръщали към телефонната линия с въпроси за връзки с връстници основаване на другарства при смяна на средата на живот, като пренасяне в друго учебно заведение или град, прецизираха експертите. Част от позвъняванията пък са били свързани с любовни връзки и взаимоотношения, като в някои случаи са споделяли за принуждение във връзката и рискови интернет запознанства, както и учебни проблеми и тормоз.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР