Психолози от холандския университет в Грьонинген се усъмниха в съществуването

...
Психолози от холандския университет в Грьонинген се усъмниха в съществуването
Коментари Харесай

Психолози: Няма любов от пръв поглед

Психолози от холандския университет в Грьонинген се усъмниха в съществуването на любовта от пръв взор, откакто организираха опити с 396 студенти, оповестява уеб сайтът Life.

Доброволците следвали в Германия и Холандия, като 60 на 100 от тях били дами. Те трябвало да отговорят на въпроси дали си имат сътрудник в живота, след което им били показани фотоси на непознати. Участниците в опита по-късно разказвали какви усеща са породили у тях фотографиите - от пристрастеност и обвързаност до дълбока емпатия.

След това били извършени сеанси с бързи срещи, при които двойките били дружно 90 и 20 минути. В края на общуването, те трябвало да опишат дали се е трансформирало отношението им към колегата.

При 32 участници били видяни признаци на "любов от пръв взор ". При бързите срещи упоменатата страст не била взаимна.

Експериментът посочил, че любовта от пръв взор нямала нищо общо с същинската обич. Според психолозите възприятието, което изпитали участниците в опита, било нормално физическо привличане, съпроводено с изострен "прилив на пристрастеност ". При това то не оказвало дълготрайно въздействие върху прочувственото положение на студентите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР