Психологията разделя различните типове братя и сестри, според тяхното поведение

...
Психологията разделя различните типове братя и сестри, според тяхното поведение
Коментари Харесай

Грижовни или контролиращи: Различните видове братя и сестри

Психологията разделя другите видове братя и сестри, съгласно тяхното държание и отношение един към различен.

Връзките сред братята и сестрите могат да бъдат доста разнообразни и да зависят от голям брой фактори, в това число възрастта, личностните характерности, изискванията за живот и други

В взаимозависимост от тези фактори, можем да приказваме за няколко типични характерности на братята и сестрите:
Най-добри другари - някои братя и сестри са неразделни другари и имат доста мощна връзка. Те поддържат връзка доста, поддържат се в сложни моменти и се любуват на положителните моменти дружно. Конкурентни - други братя и сестри се състезават между тях и постоянно се съпоставят. Те могат да имат разнообразни ползи и характери, което може да докара до спорове и напрежение сред тях. Подкрепящи - трети братя и сестри може да имат разнообразни ползи и характери, само че те постоянно са там, когато е нужна помощ или съвет. Те са подготвени да се поддържат един различен във всичко, което вършат. Контролиращи - някои братя и сестри може да се опитат да управляват другия, да му споделят какво да прави и по какъв начин да живее. Това може да докара до спорове и да навреди на връзките сред тях. Братя и сестри с друг темперамент - тези братя и сестри имат доста разнообразни ползи и характери, което може да докара до спорове или да им разреши да се учат един от различен. Първородното дете и останалите - в тези фамилии първородният брат или сестра може да има по-зряла персона и да има повече отговорности, до момента в който дребните братя и сестри постоянно са по-игриви и безотговорни. Изолирани братя и сестри - тези братя и сестри могат да имат доста малко контакти между тях и да са по-отдалечени, което може да докара до липса на доближаване и съдействие. Неутрални братя и сестри - тези, които имат по-скоро неутрални връзки, не си оказват помощ доста, само че и не си съперничат. Грижовните кака/батко - Тези братя и сестри са по-големи и се грижат за по-малките. Те могат да бъдат техни бранители и да им оказват помощ в разнообразни обстановки.
Типът на тези връзки може да се трансформира с течение на времето и зависи от голям брой фактори. В случай, че не се разбирате доста добре със своите братя и сестри, ние ви предлагаме някои препоръки:
 Комуникация - връзката е основен фактор за възстановяване на взаимоотношенията. За да подобрите връзките с братята и сестрите си, би трябвало да се уверите, че споделяте постоянно. Слушайте деликатно какво споделят и изразете своите мисли и усеща ясно и разбираемо. Проявяване на интерес - Проявяването на интерес към заниманията на вашите братя и сестри може да бъде един от най-хубавите способи да се усъвършенства връзката сред вас. Покажете им, че ви е грижа за това, което ги вълнува, и че сте подготвени да ги подкрепите. Приемане на разликите - Всички хора са разнообразни и имат разнообразни ползи, отзиви и способи на живот. Важно е да приемете разликите сред вас и вашите братя и сестри и да ги почитате. Споделяне на прекарвания - Споделянето на прекарвания е един от най-хубавите способи да се укрепят взаимоотношенията сред братята и сестрите. Опитайте да споделяте повече време дружно и да вършиме неща, които ви забавляват.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР