Психологически и организационно сме готови за избори – това е

...
Психологически и организационно сме готови за избори – това е
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Изборите са хипотезата

" Психологически и организационно сме подготвени за избори – това е хипотезата по дифолт. "

Това сподели пред БНР министърът на електронното ръководство в оставка Божидар Божанов, който е от квотата на Демократична България в ръководещата коалиция.

Относно възможна коалиция с Политическа партия Божанов съобщи, че е прекомерно рано да се разисква това.

" Обществените упования, реакциите в обществените мрежи презюмират, че към този момент ще имаме избори и стартират да проектират върху това желанието да има такава коалиция. Нямаме такова решение, няма подобен диалог към момента. "

" Изборите нажежават пристрастеностите и желанието на политически и освен политически участници да въздействат върху публичното мнение ", сподели Божанов. По думите му би трябвало да стартираме да приказваме за всички аспекти на дезинформацията.

Основният канал за разпространяване на дезинформация в България е Facebook, уточни министър Божанов и подчертава върху това разпространяването на подправени вести да се пресича на равнище механизъм, а не на равнище оценка на наличието.

В случаите на дезинформация най-важни са първите 24 часа, когато съответната обява набира скорост и оттова нататък вредата е направена, посочи той.

Идеята е не някой да стои и да гледа обява по обява, а Facebook логаритмите да не предлагат наличие, което е неавтентично интензивно, разясни министърът на електронното ръководство.

" Ние нямаме цялостната картина. Някой може да ни наподобява като трол, а да не е – да е напълно уверен човек, така наречен потребни идиоти в терминологията, без да наскърбявам никого. Нямаме като човеци какво да създадем. Дори да докладваме една или друга обява, това е капка в морето. Трябва редовно да бъде решен казусът. "

" Актът за цифровите услуги е правилник на Европейски Съюз, който е пред приемане. Европейска комисия е доста наясно с съответните проблеми, в това число които България има и по какъв начин това съставлява много систематичен риск за България като страна. Актът за цифровите услуги е това, което може да ни реши казуса м дълготраен проект. Там има благоприятни условия за разбор на систематичен риск за дадени общества. Този акт развързва ръцете на Европейската комисия да влияе върху Facebook, върху метода, по който работи логаритъмът, който е в основата на това разпространяване ", разяснява Божидар Божанов в предаването " Преди всички ".

" Никой не е виждал по какъв начин някой подава плик на някой различен и му споделя – хайде в този момент, пиши, приказва за Русия. Чували сме, че се случва ", означи още Божанов.

Грантовете на фондациите са обществени. Дори да приемем интрига, данните са обществени, уточни Божанов по отношение на тематиката за платените представители, повдигната от началника на кабинета на премиера Лена Бориславова.

" Докато нямаме лист с съветски фондации, които имат на страниците си грантополучатели, нещата се случват по-конспиративно. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР