Психологът Сергей Ключников в интервю за радио Sputnik, говори за

...
Психологът Сергей Ключников в интервю за радио Sputnik, говори за
Коментари Харесай

Какво е дежавю и защо го получаваме?

 Психологът Сергей Ключников в изявление за радио Sputnik, приказва за резултата на " дежа вю “ и аргументите за появяването му.

В превод от френски, терминът " дежавю “ безусловно се превежда като " към този момент забелязано “. Тоест, когато човек се озове на ново място, само че му се коства, че един път към този момент е бил тук. Според Ключников това събитие има разнообразни пояснения, осведоми БГНЕС.

Съществува концепцията за " синхронизиране на съзнанието “, когато предишните прекарвания се преплитат с сегашното въз основа на прилики.

Има нещо сходно в настроението или външните картини и мозъкът разпознава това като тип памет. Вторият миг - човек изпитва потрес, пластове от облици и мемоари се издигат от дълбините, които наподобяват на човек, сходни на сегашния миг. Последователите на източните учения с теорията за прераждането имат вяра, че това е един тип " осцилация на предходния живот “, споделя психологът.

Също по този начин, " дежавю “ може да бъде демонстрация на вътрешен глас, означи Ключников. Важно е да разберете какво може да се научи от него и дали това е един тип сигнал за човек да одобри стратегия или да се опълчи.

Следователно интуицията, според от типа на събитието, или предизвиква индивида да направи това, което е възнамерявал, поддържа решението му да направи нещо, или, в противен случай, предизвестява против човек, стъпки, решения, заключи психологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР