Психологът Ани Владимирова коментира излъчените кадри, на които се вижда

...
Психологът Ани Владимирова коментира излъчените кадри, на които се вижда
Коментари Харесай

Ани Владимирова: Има невротизъм в българското семейство, много родители не знаят какво се случва с децата им

Психологът Ани Владимирова разяснява излъчените фрагменти, на които се вижда по какъв начин деца бият бездомна жена на улицата.

" Това са деца, които нямат развита емпатия. Тази емпатия се построява посредством огледалните неврони, общуването със фамилията, изолацията на децата не им разрешава да култивират. От друга страна те нямат визия за следствията от държанието си значително. Много родители не знаят въобще какво се случва с децата им в тази възраст и те не получават коректив на държанието си. Има един извънреден невротизъм в българското семейство. Това е една лавина от надигащо се напрежение и невротизъм в колата, на улицата, прибирайки се от работа. Децата автоматизирано поемат този модел по силата на подражанието. Но има и още един миг - за групата. Съвременните тинейджъри откриват елитарното си самочувствие посредством движимостите - телефони, обувки. А статутът в групата - посредством ролята, в която влизат. Ролите, които тези деца виждат на всички места са свързани с провокации - да направиш нещо гнусно, да удариш някого, въобще нещо антисоциално. Те стартират да се радикализират. Което ще рече, че са със съзнанието, че живеят в един злобен свят, затова аз би трябвало да съм още по-зъл, с цел да оцелея. Който е най-зъл, е най-харесван ", сподели тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Момичетата са като момчетата. Те не могат да открият статут през същото държание, по тази причина са по-манипулативни, по-цинични и по-вербално нападателни.

Това е въпрос на дълга и сложна работа. Ние имаме графици, които са запълнени до края на февруари от родители на деца с сходни проблеми. И когато питаш едно дете за какво го е направило, то дава отговор, че по този начин му харесва. Всъщност те получават още наслаждение от това да са значими в групата. Най-злият е най-харесван. Той е най-силен и е лидер на групата. В общия случай, несъмнено ", добави Владимирова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР