Психолог видя институционална импотентност и бутафорна перверзия в протеста на

...
Психолог видя институционална импотентност и бутафорна перверзия в протеста на
Коментари Харесай

Росен Йорданов видя институционална импотентност в протеста на медсестрите

Психолог видя " институционална импотентност " и " бутафорна перверзия " в митинга на медсестрите.

Протестът на медицинските сестри, които се барикадираха в някогашния Партиен дом, а след 24 часа го напуснаха непринудено, е " протестен ексхибиционизъм ". Това определение даде психологът и някогашен зам.-директор на Института по логика на психиката в Министерство на вътрешните работи Росен Йорданов в утринния блок на bTV.
 Това не е краят, оповестиха медсестрите след блокадата Обновена
Това не е краят, оповестиха медсестрите след блокадата

След 24-часова драма петте сестри излязоха непринудено от някогашния партиен дом

По думите му " по-късно (барикадирането - б.р.) станахме очевидци на " институционална импотентност ", а най-после се получи една " бутафорна перверзия ".

Иначе психологът е омерзен от това, че цялата тази картина основала едно доста неприятно чувство за неприятен усет, ниска просвета и представление. " Аз съм компрометиран от това, което се случи. Не считам, че в днешно време в една цивилизована страна сходно държание е възможно. Недопустимо е да се позволяват сходни обстановки ", съобщи Росен Йорданов.

Психологът запита каква е работата на шефа на НСО да се катери по прозорците и по какъв начин са могли да позволен да не изведат медицинските сестри от някогашния Партиен дом. По думите му дейностите на чиновниците на НСО не са офанзива, а беззащитност.

Припомняме, след митинг под прозорците на властта пет медицински сестри влязоха на съвещание на здравната комисия в Народното събрание. Тъй като не са били чути, те останаха в постройката на някогашния Партиен дом и престояха там към 24 часа - от 5 до 6 март.

Една от сестрите излезе на перваза на прозорец на приземния етаж в постройката на някогашния Партиен дом. Исканията на медицинските сестри са за 1200 лева стартова заплата, повишение на категорията им на труд, анулация на статута на лечебните заведения като търговски сдружения, промяна в опазването на здравето и други Според изказванията на медицинските сестри по отношение на тях е приложена мощ.

Сестрите излязоха на следващ митинг, тъй като на 10 април 2019 година държавното управление даде обещание, че ще отпусне към 50 млн. лв. за заплатите на медицинските сестри. Месеци по-късно стана ясно, че тези пари не са стигнали до сестрите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР