Психоактивно лекарство, направено от човешки кости, кара зависимите да копаят

...
Психоактивно лекарство, направено от човешки кости, кара зависимите да копаят
Коментари Харесай

Зомбиращ наркотик от човешки кости набира скорост

Психоактивно лекарство, направено от човешки кости, кара подвластните да копаят гробове, с цел да си намерят лекарството.

Полицейски чиновници охраняват гробищата във Фрийтаун, Сиера Леоне, откакто от ден на ден хора протягат ръка към опиата Куш.

Той е изработен от разнообразни токсични субстанции, като една от главните му съставки е смляна човешка кост.

Човешките остатъци съдържат следи от сяра, за която се твърди, че може да ускори действието на медикаментите.

За първи път се появява в страната преди към шест години. Ефектът на дрогата има хипнотично деяние, което може да продължи няколко часа.



Бивш подвластен споделя, че се е отказал от фантазията си за музикална кариера, защото опиатът го е трансформирал в „ зомби “.

„ Поради опиатите не се концентрирах върху ученето. Заради опиатите не се концентрирах върху писането. Заради опиатите не се концентрирах върху нищо, “ сподели той.



Сега 25-годишния Абу е безприютен и живее до бунище дружно хиляди други.

Президентът на Сиера Леоне Био сподели: „ Страната ни сега е изправена пред екзистенциална опасност заради опустошителното влияние на опиатите и злоупотребата с субстанции, изключително на опустошителната синтетична дрога Куш. “



Лекар от Фрийтаун сподели пред BBC, че е видял стотици млади мъже, убити от органна непълнота, породена от лекарството.

Между 2020 година и 2023 година приемът в психиатричната болница в Сиера Леоне със болести, свързани с Куш, се е нараснал с 4000%.

Президентът е основал центрове за подвластни във всеки регион, където експерти ще оферират помощ и грижа за хора с наркотична взаимозависимост.



„ Куш те води в различен свят, в който не можеш да се познаеш. Сякаш има нещо демонично в дрогата. Хората виждат по какъв начин приятелите и познатите им умират и все пак не престават да го одобряват, " показа различен подвластен.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР