Психичното здраве е обособено като приоритет на ЕС, а България

...
Психичното здраве е обособено като приоритет на ЕС, а България
Коментари Харесай

Глад за служители у нас, дефицит са психиатрите

Психичното здраве е обособено като приоритет на Европейски Съюз, а България има Национална тактика и пътна карта, само че реализирането на ограниченията среща разнообразни компликации. В страната има единствено 500 психиатъра, от които едвам 100 работят на терен. 70% от работодателите споделят, че схващат тези въпроси, само че няма да наемат лице с меланхолия.

Това сподели Милена Ангелова, основен секретар на АИКБ и член на Европейския стопански и обществен комитет.

" Последният отчет на показателя на психологичното здраве Headway демонстрира сега 600 милиарда евро (близо 4% от БВП) загуби има Европейски Съюз поради душевен разстройства. Северните страни се оправят по-добре със обстановката, а Румъния, България и Словакия са посочени като страни, които не се оправят толкоз добре ", уточни тя пред Bloomberg TV.

Пазарът на труда в България изпитва потребност от близо 300 000 души, като всяка година се губят по нови 50 000, което може да бъде отчасти решено посредством нова оценка на остатъчната работоспособност. Хората с увреждания в България са съвсем 500 000 и активизирането на тяхната остатъчна работоспособност е сериозен запас за пазара на труда, сподели още гостът.

" Вече загубихме опцията да внасяме служащи от Молдова, където Румъния ни изпревари, и в този момент би трябвало да се състезаваме с по-далечни дестинации като Киргизстан и Узбекистан ", даде образец Ангелова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР