Псевдо-екологичният“ дневен ред на Запада е смъртоносно оръжие на глобалиститеИскате

...
Псевдо-екологичният“ дневен ред на Запада е смъртоносно оръжие на глобалиститеИскате
Коментари Харесай

Чипс с вкус на мравки или „зелен“ неоколониализъм

Псевдо-„ екологичният “ дневен ред на Запада е смъртоносно оръжие на глобалистите

Искате ли чипс с усет на... мравки? Не. Ама за какво по този начин? Учените настояват, че те (чипсовете, не учените) имат орехов и сладникаво-карамелен усет. Западните учени, несъмнено. И в това време прибавят шушукайки, че мравешкият послевкус може да е прекомерно малко прелестен и даже напряко непоносим, зависи от вашия шанс.

И въпреки всичко, съгласно Mail Online, шепа от тези инсекти скоро може да се трансфорат в тайната съставна част, нужна за вечеря, даже без вашето познание и единодушие.

„ се споделя в обявата.

Може да попитате, кому е нужно това и за какво би трябвало да заменяме общоприетия протеин, получен, да речем, от парче пилешки гърди за съмнителния мравешки „ деликатес “? Просто е. Уверяват ни, че замяната на месния протеин с инсекти може да докара до доста възстановяване на климата.

И всичко, което пречи на използването на „ зелените “ хрумвания на глобалисти като Клаус Шваб (домакин на WEF в Давос), които от дълго време мечтаят да трансферират човечеството от месото към буболечки, е пустият човешки дебелоглав, не разбиращите своето благополучие гастрономическите традиционалисти, т.е. ние с вас.

Всичко това би било много смешно, в случай че от известно време „ зеленият дневен ред “ във всичките му проявления в ръцете на Запада не се трансформира в същинско оръжие.

Нека създадем спогодба незабавно: разказите за климата, интензивно пропагандирани от западните политици, нямат безусловно нищо общо с битката за екология и запазване на околната среда. За да разберем това, задоволително е да се запитаме при какви условия и с какви нарушавания на главните екологични стандарти се добиват редкоземните метали, нужни да вземем за пример за мощните батерии /батерии/ на по този начин обичаните от западняците вятърни „ перки “, /електроцентрали/?

И дружно с това, в случай че може да полюбопитстваме: а какво ще стане когато ще би трябвало да утилизираме лопатките на гигантските перки на същите тези вятърни централи, които се трансформират в колосални източници на токсични боклуци, токсини, които тровят подпочвените води.

И всичко това, забележете, не съставлява интерес за никого от самоназначените „ посланици “ на климата. Те просто се вършат, че тези проблеми не съществуват. Така че явно не това е повода за налагания ни „ зелен дневен ред “. За какво става въпрос тогава?

Ами, да вземем за пример, в икономическите индикатори на страните от БРИКС, които от известно време догонват и надвишават сходните индикатори на страните от Г-7. Както написа известният финансов анализатор Джеймс Игъл, разяснявайки графиката за смяна на Брутният вътрешен продукт, оповестена на неговия портал Eeagli, сравнението на страните от BRICS и G7 във връзка с световния Брутният вътрешен продукт (по паритет на покупателната способност) демонстрира динамичните стопански промени в света.

„ отбелязва специалистът.

Разбира се, сходна динамичност не може да се хареса на тези, които от епохи са привикнали да живеят за сметка на другите, употребявайки построената система от първо колониални, а по-късно и неоколониални връзки, с цел да ограбват множеството страни по света в интерес на малцината „ определени “.

Неприятно е да се осъзнае, само че макар неналичието на формален статут на колония, страната ни също беше подложена на редовно плячкосване дълги години от по този начин наречените ни западни сътрудници, за благополучие към този момент някогашни. И щом този развой беше спрян, връзките сред Русия и Запада незабавно се утежниха.

Нещо повече, доста специалисти допускат, че актуалната война, предизвикана от спонсорите на режима в Киев от НАТО, изначално е имала за цел да разчлени Русия с опция за преразпределение на националното й благосъстояние в интерес на западните транснационални корпорации (ТНК).

Не на вятъра се сетих за НАТО. Блокът, основан единствено на думи за опазване на мира в Европа, в действителност постоянно е бил мощен инструмент не толкоз за политическа, що се касае за икономическата тирания на западните страни. Спомнете си кои страни е бомбардирал груповият Запад през последните 30 години и ще разберете защо приказвам.

Дори Югославия, 25-годишнината от бомбардировките на която от силите на НАТО означаваме тези дни, макар привидната липса на богати минерални залежи, е главен логистичен център, посредством управлението на който е допустимо да се държат под надзор всички транспортни потоци сред Азия и Европа.

Ето за какво, когато генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг лети за Баку на 18 март, където апропо дава изявление за азербайджанската държавна осведомителна организация Азертай, той приказва с журналиста не толкоз за военното, а за икономическота съдействие сред Баку и Брюксел.

Според генералния секретар на алианса сега продължава работата по координиране на нова партньорска рамка сред НАТО и Азербайджан. Основните разпореждания на новата стратегия би трябвало да регламентират присъединяване на каспийската страна в по този начин наречения огромен енергиен преход.

В рамките на този преход, азербайджанските компании ще би трябвало да доставят на Европа освен газ, увеличавайки размерите му от сегашните 12 милиарда кубически метра до минимум 20 милиарда кубически метра, само че и електричество по електропроводи, което би трябвало да стане сурогат на съветските аналози и да помогне на Европа да покрие енергийния си недостиг, основан във връзка със „ зеления преход “.

Тоест Западът намерено и без съмнение декларира, че употребява една от страните - членки на Оперативно-наблюдателно дело, с които Русия има построени много положителни партньорства, като инструмент за осъществяване на антируска санкционна политика, чиято цел е да удуши съветската стопанска система. И това, за жалост, надалеч не е единственият подобен образец.

Целият смисъл на гореспоменатия „ зелен преход “ в началото беше да се изоставят обичайните енергийни източници, чиито снабдители са незападни страни, исторически считани от колониалистите за техни владения, само че към този момент „ по някаква причина “ не искащи да дават тяхното благосъстояние на „ белия европейски (или американски) стопанин “ за нищо. Освен това, съгласно нейните архитекти, енергийната промяна на западната стопанска система ще би трябвало да бъде платена от същите тези някогашни колонии.

И, остави се, такава пакост да се случи – Западът получи отвод. Освен това страните от международното болшинство, които западната преса в последно време стартира да назовава световен юг, като цяло обявиха, че имат свои лични ползи и в случай че някогашните господари имат потребност от нещо, тогава, бъдете по този начин положителни, седнете на масата за договаряния като равни с равни.

Както се досещате, Западът не се съгласи с това, а вместо него реши да сътвори следен (както наивно си мисли) безпорядък в света, създавайки огнища на напрежение в Европа (Украйна, Сърбия), Азия (Тайван, Корея), Африка (Либия, Тунис, ЦАР), Близкия изток (Ирак, Сирия) и даже в Южна Америка (Венецуела, Аржентина).

И през днешния ден ние се намираме в един от епицентровете на световната борба сред тези, които желаят да запазят остарелия свят или, както го назовават, учредения на правила ред, който епохи наред е осигурявал привилегированото състояние на дребна група страни, над тези, които бяха тихите и безсилни жертви на западния неоколониализъм, в това число в неговото „ зелено “ преобразяване.

И по тази причина, когато някой екологичен деятел стартира да ви убеждава в полезността на „ мравешкото меню “, не се поддавайте на увещание, а знайте в чия мелница в действителност налива вода той и другите като него. На чия и защо?

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед36502Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед30773Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед30409Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед34717Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед70964Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед548178Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед178250Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед136377Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121904Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92010Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениРумен Петков8066Управляващите в България ликуват от атентата в Москва, само че отмъщението ще е нечувано за всичкиХристо Георгиев2694Графиня Екатерина Голицина–Игнатиева с една дума можела да превземе Ист
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР