PS4 и Xbox One са вече хардуер на пет години.

...
PS4 и Xbox One са вече хардуер на пет години.
Коментари Харесай

Microsoft започва да мисли за пост-конзолната ера

PS4 и Xbox One са към този момент хардуер на пет години. Логично звучат и предвижданията за бъдещето на конзолния гейминг. Дали Sony и Microsoft ще издадат последващо потомство на платформите си и по кое време? Microsoft наподобява към този момент мисли за времето след конзолите с анонса на звено, което ще се концентрира над клауд гейминга – вест, която не значи наложително, че компанията декларира края на една ера, само че ще е забавно да се проследят ходовете на Редмънд оттук насетне.

За разлика от Sony, Microsoft разполага със сериозната облачна инфраструктура на Azure, със експерти с опит и експертиза, а в последните години покупко-продажби по придобивания на компании, като Havok, Sympligon и PlayFab, подсказват упоритостите на компанията. Анонсирано през тази седмица Cloud Gaming звеното в Microsoft ще се управлява от ветерана в компанията Карим Чудри, който има опит в работата си по Outlook, Direct X и Xbox през 20-те години, които прекарва в Microsoft.

„Фил (Спенсър – шефът на Xbox звеното – б.а.) в действителност искаше да има специфичен екип, който да е фокусиран само над гейм облака“, изяснява Чудри в изявление за The Verge. „Това са диалози, които започнаха още предишното лято и към края на предходната година започнахме да построяваме основите на тази организация“. Целта ѝ е да притегли игрови разработчици и издатели към облака на Microsoft. The Verge напомня, че компанията има към този момент един огромен сътрудник тук в лицето на Ubisoft, които употребяват Azure за Rainbow Six: Siege.

Но несъмнено това не е задоволително за компания от ранга и с упоритостите на Microsoft, и те желаят още издатели да бъдат привлечени. „Вярваме, че ще има два милиарда геймъри по света и задачата ни е да достигнем до всеки един от тях“, има вяра Чудри. Една от съответните стъпки в тази тенденция се явява Xbox Game Pass и обявеният неотдавна ход на компанията игрите на първостепенните сътрудници на компанията да бъдат включени в абонаментната услуга още с дебюта на техните артикули. Първата сходна огромна игра ще бъде Sea of Thieves. Ще я последват Halo и Gears of War. „Наистина сме доста удовлетворени от триумфа, който имаме с Game Pass. Продължаваме да имаме вяра в избора на потребителите и че има място в гейминг промишлеността за абонаментна услуга, и точно над това се концентрираме“, добавя Чудри. Що се отнася до отколешната геймърска фантазия за „Netflix за игри“, Чудри загатва нещо: „Търсим способи да създадем това наличие налично за всеки, без значение от устройството“. Въпросът Microsoft да стартира предлагането на гейм стрийминг не е дали, а по кое време. Знае се, че компанията работи по въпроса към този момент няколко години. Според Чудри има няколко въпросителни към момента, като да вземем за пример бизнес моделът, по който ще бъде изпълнено всичко, само че наподобява Microsoft са се запътили точно натам.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР