Прясното месо е по-бледо, като ако е много червено означава,

...
Прясното месо е по-бледо, като ако е много червено означава,
Коментари Харесай

Ето как да познаем свинското месо: Бледото е прясно, яркочервеното - боядисано

Прясното месо е по-бледо, като в случай че е доста алено значи, че е третирано по някакъв метод. Логистиката не разрешава в България да бъде вкарано прясно вносно месо. Това разкри доктор Любомир Кулински, шеф на дирекция " Контрол на храните " при БАБХ, пред Българска национална телевизия.
" Основна част от месото влиза от Европейския съюз. Камионите пътуват към 3-4 дни да вземем за пример от Испания ", добави той. " Тенденцията през последните години е, че българското първо произвеждане на свинско месо не може да задоволи търсенето на огромните преработвателни предприятия и за жалост вносът е реалност ", съобщи доктор Любомир Кулински.
Той разясни, че свинското месо в България идва от страни членки на Европейски Съюз - Полша, Румъния, Испания.
" Проблем е, че свинското месо не е българско, както и говеждото. Българското пилешко месо задоволява над 90 % от потреблението на българския пазар, даже има експорт в одобрени страни като Австрия, Швейцария, Сърбия и Северна Македония.
Българското свинско месо на нашия пазар е под 50%. Контролът в кланиците е всекидневен, следи се за хуманното отношение към животните, хигиената при кръвопролитие, температури на хладилниците, експедиция, доста значими са съпроводителните документи на месото, без тях контролът става доста сложен ", сподели още доктор Любомир Кулински.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР