Проявяваме разбиране към това, което се случва на протестите. Секторът

...
Проявяваме разбиране към това, което се случва на протестите. Секторът
Коментари Харесай

Сачева: Кризата изсветли сивия сектор, 1/3 от заетите в хотелиерството вече са с договори

Проявяваме схващане към това, което се случва на митингите. Секторът на ресторантьорите е един от най-засегнатите от рецесията. По тази причина ние подкрепяме засегнатите. Точно за него има мярка 80/20.Това съобщи министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Винаги, когато е имало рационална опция за правене на компромис, ние сме го правили. Следим числата преди и след разхлабване на мярката. Призоваваме за още малко самообладание, добави тя.

Подпомогнали сме 8000 работодатели и 40 000 служащи. Забавянето не се дължи единствено на нас. Става дума за голям брой сбъркани данни и забавени заявки. Това е доста огромно натоварване и за нашите чиновници. Работим на цялостни обороти, увери тя. До края на месеца ще бъде изплатено всичко за ноември и декември. Вече 22 милиона лв. са изплатени на бранша на ресторантьорите, обясни Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

Когато става дума за огромните магазини имаме ограничавания за компенсациите от Европейска комисия. Не бива да се настройват работодатели против лекари, тъй като рецесията ще свърши и би трябвало да продължим да живеем. Пенсионерите ще могат да разчитат на поддръжка от страната и през април. Ние свързваме тази поддръжка с епидемиологичната конюнктура, по тази причина дано да изчакаме. След като забележим числата, ще преценим дали да продължим мярката. Социалният министър още веднъж посочи, че задачата на държавното управление е да се запазят работните места на жителите, разяснява тя.

По думите ѝ има и хора, които не са получили пари, само че има и доста, които са получили. "На по-голямата част от хората, кандидатствали по мярката „ Запази ме “ към този момент е платено. Има и хора от сивия бранш и те нямат публични приходи. Могат да получават само обществено подкрепяне и то в минимални размери. Но тук изниква въпроса до каква степен заслужено е хора, които не са се осигурявали да бъдат подпомагани. Тази рецесия извади нескрито този проблем. 1/3 от бранша на хотелиерството към този момент са с трудови контракти, с цел да получават помощ ", уточни общественият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР