Проявите на расизъм ще продължат да се случват всеки ден

...
Проявите на расизъм ще продължат да се случват всеки ден
Коментари Харесай

Ричарлисон: Ако продължаваме да пренебрегваме расизма, ще го срещаме всеки ден и навсякъде

Проявите на расизъм ще продължат да се случват " всеки ден и на всички места ", в случай че не стартират да се постановат санкции, сигурен е нападателят на Тотнъм и бразилския народен тим по футбол Ричарлисон. Бившият състезател на Евертън бе обект на дискриминация в мача против Тунис в Париж, откакто по него бе хвърлен банан.

" Докато към тези неща се отнасяме надменно и не ги наказваме, дискриминирането ще продължи да се случва всеки ден и на всички места. Крайно време е! ", написа Ричарлисон в Туитър. 25-годишният нападател получи поддръжка от необятната общност, в това число от някогашните си клубове Америка Минейро и Флуминензе. 

Преди началото на мача пък профилът на бразилския народен тим разгласява серия от фотографии с обръщение срещу расизма. " Нямаше да имаме пет звезди, в случай че нямахме и нашите чернокожи футболисти ", гласи посланието на тима. Бразилската футболна федерация (КБФ) също порица случилото се с нападателя: " Ричарлисон бе замерен с банан след втория гол. КБФ се опълчва изрично на деянията на дискриминация и расизъм във футбола. Те няма да бъдат толерирани както на терена, по този начин и отвън него ". 

Президентът на федерацията Едналдо Родригеш добави, че " всички хора са идентични, без значение от цвета на кожата, расата и религията ". " Битката против расизма не е просто идея. Тя може да донесе фундаментални промени за човечеството. Настоявам наказванията за дискриминация да бъдат по-големи ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР