Проявите на агресия в България ще стават все повече, а

...
Проявите на агресия в България ще стават все повече, а
Коментари Харесай

Експер: Проявите на агресия в България ще стават все повече

Проявите на експанзия в България ще стават от ден на ден, а повода е възприятието за безотговорност. Това сподели за " Фокус " психиатърът доктор Веселин Герев, в коментар на следващия случай на експанзия от задграничен екскурзиант по Черноморието.
По думите му даже и в международен мащаб експанзията става все по-разпространена.
" Всичко това се дефинира от комплекс от фактори – стопански, обществени и психически. Но главния проблем за експанзията в България е това, че тя остава в множеството случай безнаказана. Хората въобще не изпитват боязън и терзание да упражняват експанзия върху който и да е било, дори и върху техни близки и инцидентни хора на улицата ", разяснява доктор Веселин Герев.
Той уточни, че мотив за експанзията е насъбраното напрежение при хора, които са склонни да насочват тази отрицателна сила към останалите, а не да я задържат в себе си.
" Ако човек задържа в себе си напрежението, вероятността да развие меланхолия е доста огромна. Докато, в случай че го насочва към близките, това към този момент е типична форма на агресор. Общо взето агресорите са хора, които са податливи на импулси. При тях много дълго е таено напрежение, което най-после стига до някаква висока степен на ненавист и тя може да ескалира единствено от дума или жест и да тласка човек към крайни дейности ", изясни психиатърът.
По мотив случаите с задгранични туристи по Черноморието, които упражняват експанзия над личния състав, доктор Веселин Герев разяснява, че причинителите на сходни прояви са примитивни персони, които най-често са под въздействието на алкохол и психоактивни субстанции.
" При тях се получава същия вид реакция, както при насъбраното у нас напрежение. Психоактивните субстанции в действителност покачват доста функционалността на мозъка, а оттова задействат душeвността и вършат човек предразположен на импулси ", добави психиатърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР