Прояви в целия свят са планирани в днешния Международен ден

...
Прояви в целия свят са планирани в днешния Международен ден
Коментари Харесай

ООН: Насилието над жени е достигнало през 2022-а най-високото си равнище от 20 години

Прояви в целия свят са планувани в днешния Международен ден против насилието над дами. По-данни на Организация на обединените нации предходната година 89 000 дами и девойки са станали жертва на този вид принуждение в световен мащаб. Протестен протест е разгласен през днешния ден в турския мегаполис Истанбул. Важността на казуса се отбелязва и в редица други страни.

Насилието над дами е достигнало през 2022-а най-високото си ниво от 20 години. Най-голям брой убийства на дами и девойки - към 20 000 - са осъществени в Африка, следвана от Азия. Проблемът е сериозен и в европейски страни.

Николай Денков: Насилието няма опрощение

В Испания 52 дами са убити за първите 10 месеца на тази година, като към този момент са надминали индикаторите на предходните три години. 50 хиляди дами са под полицейска отбрана.

В Италия от началото на годината 87 дами са станали жертва на домашно принуждение, от тях 55 са убити от актуалните си или някогашните си сътрудници. Наскоро потрес в страната провокира убийството на 22-годишна студентка от някогашния й другар. В италианския Сенат с рядко единогласие беше признат законопроект за предварителна защита на домашното принуждение.

" Всеки загубен живот е апел за деяние - за превъзмогване на неравенствата и използване на правораздаването, тъй че нито една жена или момиче да не се опасява за живота си поради пола си ", подчертаха от Организация на обединените нации.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР